Cecchi Chianti DOCG 2009

Cecchi Chianti indkøbt i SuperBrugsen. 3 flasker for 150 kr.

I dag har jeg kigget nærmere på en italiener fra Cecchi. De kalder ganske enkelt flasken for Chianti. Og med det, så er der sat et en række spille regler igang for hvordan flaskens indhold må være sat sammen. Den skal nemlig bestå af 75-100% Sangiovese, op til 0-20% Canaiola og 0-10% andre godkendte druer som fx. Carbernet Sauvignon, Merlot eller Syrah m.fl.

Denne flaske består af følgende druer:

  • Sangiovese
  • Canaiola
  • Colorino

Jeg indkøbte den i et tilbud med 3 flasker for 150 kr. i Super Brugsen. Der var ikke meget at spare. Kun en femmer pr. flaske. Og havde lige en enkelt flaske tilbage, som ikke var blevet brugt. Så derfor tager jeg et nærmere kig på hvad det er for en størrelse.

Flasken

Etikken er elegant, og præsentere øverst tydeligt at det er en Chianti, og nederst at det er Cecchi der står bag den. En ganske nydelig flaske. Den er lukket med en korkprop, som virker lidt porøs. Den smulrer nemt mens proptrækkeren forsøger at få ordentligt bid. Men den kommer nemt op af flasken.

Jeg valgte at give den en tur igennem min vinilter, inden den kom på bordet Mortens aften sammen med anden. Så er også spændt på, om den går i spænd med and og brune kartofler.

Duft og smag

Duften fra Cecchi Chianti er ikke nogen voldsom prangende oplevelse. Den forbliver forholdsvis anonym, men giver en smule frugtduft fra sig og lidt fad. Gardinerne sidder flot på glassets sider, og hænger et pænt stykke tid inden der bliver sendt løbere ned i glasset.

Chianti er en fornuftig vin til pengene

Den lander blødt på tungen, men har et let højt tannin niveau. Ikke et ubehageligt højt, men det tager fokus fra frugtsmagen, og gør at fad smagen hurtigt forsvinder. Men den byder også må en stor mænge mineralske toner, der misker sig med tanninen, som dog er blød. En mild og behagelig vin, som kan virke lidt sprittet i næsen og eftersmagen. Trods den kun ligger på 12.5%.

Er den pengene værd?

Det er som skrevet ikke nogen dårlig vin. Faktisk den forholdsvis fornuftig for en supermarkeds vin til de penge. Selvom jeg nok må tage den et hak ned af skalaen på prisen, men ikke meget.

Den var nok lige en tand for vag til and, brune kartofler, rødkål og brun sovs. Med glasset efter maden, liver den lidt op fra sin anonymitet. En gankse fornuftig hverdags vin.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.