Turner Road 2010

Et ganske enkelt navn til en flaske hvidvin fra Californien. Jeg har lige været et uge i USA, hvor jeg fik smagt på et par californiske rødvine i stor klasse, samt lidt ”billigt” sprøjt ombord på Air France flyet fra Paris til LAX. Jeg blev sendt afsted af fruen, da vi manglede et par ting til aftensmaden, da der lidt impulsivt kom en gæst forbi. Og retten stod på ris-taffel med kylling i karry.

Da jeg kom forbi vinafdelingen, måtte jeg lige se om jeg kunne fange en hvidvin til aftensmaden. Da ris-taffel  jo byder på en række forskellige smage fra ananas, ris, peanuts, bananer, ærter, etc. Så ville jeg gerne finde en hurtig vin, som kunne passe til dette.

Valget faldt på en flaske fra Californien i USA, som i omtalen virkede frisk og med søde toner. Hvilket jeg mente ville passe godt til denne ret. Så lad det komme an på en prøve. Læs med.

Flaskens præsentation

Jeg kan jo ikke undlade lige at give ”indpakningen” et par ord med på vejen. Da jeg mener at det også er en del af oplevelsen, når man vælger sin vin. Flasken er af klart glas, som giver rig mulighed for at se vinens farve. Turner Road er en meget lys gylden hvidvin når den er i flasken.

Etiketten er 2 delt, hvor vinens navn pryder den øverste label sammen med en kolibri. En flaske der er moderne i sin stil. Og den nederste label fortæller at den kommer fra Californien og er skabt ud af følgende druer:

  • Chardonnay
  • Pinot Grigio

Duften og smagen

Den er utrolig flot og klar i farven. Utrolig lys og nærmest helt klar ude i kanten. Gardinerne er tynde med markerede og hænger flot og længe.

Duften virker frisk. Der et note af citrus og frugt fra Californien. Og i munden sprudler den rigtig fint. Den lander let cremet på tungen, hvor man straks smager let syrlig frugt som ananas, lime og melon. Især ananas træder flot frem i Turner Road.

Dette indtryk hænger fint ved i eftersmagen, som er ganske behagelig. Tannin niveauet er meget beskedent, men en syrlig frugtsyre giver en flot balance for smagsoplevelsen.

Vinen vipper liger over midten mod det søde hjørne, hvilket passer den rigtig flot.

Konklusionen

Til prisen er det en vin som gør sig rigtig flot. Den er yderst behagelig at nyde. Og til dagens middags ret, passede den super ind. Med dens friske syrlighed, går den fint i spil med de mange smags oplevelser maden alene giver.

Turner Road er ikke en vin der skal gemmes, men drikkes her og nu. Og til prisen på g til prisen på 39,95, så er den et godt køb.

Men husk, at det er vin fra den billige ende, og der er helt andre og mere intense oplevelser at hente når man klatrer op kvalitetsstien.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.