Villa Liziano Amarone della Valpolicella 2007

Til en hygge aften med folketingsvalg på tv, efter man har gjort sin pligt i stemme boksen, valgte vi at lave en lille starter med nacthos inden vi gik videre med lidt forskellige kiks og oste. Og det var efterhånden lang tid siden jeg sidst havde prøvet kræfter med en af mine favorit vintyper. Nemlig amaronen.

Amaronen var en som jeg har fået af fruen på vores bryllupsdag, og den blev også delt med hende. Eller måske rettere, så smagte hun blot på den. Amarone vine er typisk for kraftige for hende, men lige min favorit.

Men selvom det skulle være en hygge aften med god mad og vin, så kunne jeg ikke lade være med at kigge lidt nærmere på den til denne anmedelse.

Flaskens ydre

Villa Liziano er klædt i hvidt på en fin og elegant måde. Hvid hals med påskrevet vingårdens navn. Etiketten er også hvid, med dekoration i kanten, som rammer etiketten flot ind. Informationen er holdt til navn, årstal, klassifikation samt vingårdens navn. Den ser dyr ud.

Den kommer med en korkprop, så nemt trækkes op uden problemer. Og afgiver en flot frugtrig duft med det samme. Og det bringer os straks videre til:

Syn, duft og smag

I glasset har den flot intens og dyb rød farve, der næsten syntes helt sort. Gardinerne er dog forbavsende tynde, på trods af at alkoholprocenten er helt oppe på 14,5%. Men de hænger dog flot og længe.
Duften er kraftfuld og fyldt af frugt. Moden frugt. Man dufter tydelig blommer, kirsebær og svesker. Dette er den typiske duft for en amarone.

Smagen fortæller også at det er en amarone man har fat i. Den lander først midt på tungen, hvor den afgiver sødme og smag af blomme og svesker. Men kort efter mærker man syren bredde sig på kanten af tungen, som afgiver smag af fris kværnet peber. Uden at blive overdøvende.

Smagen hænger flot ved i munden og især i kinderne hvor kraften sætter sig i eftersmagen.

Garvesyren holder sig forholdvis anonym, hvilket er lidt syndt. Hvis den havde været lidt mere synlig, ville karakteren tage et hak mere op af stigen.

Vurderingen

Dette er en ganske hæderlig Amarone, som Villa Liziano har fremstillet. Dog ikke den bedste jeg har smagt, men stadig pænt niveau over lavpris vinene. Og absolut en oplevelse værd.

Jeg har kun givet den 2 stjerne i køb vurderingen. Dette skyldes at jeg ikke kender købsprisen i butikken. Derfor er de 2 stjerne givet udfra min vurderede pris for denne Amarone.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.