Pazzia Primitivo di Manduria

I sidste weekend havde fruen og jeg nogle børnefri dage, hvor vi virkelig skulle forkæle hinanden. I mit tidligere indlæg skrev jeg om den argentinske vin, som skuffede lidt. I dette indlæg vil jeg skrive om vinen fra Italien, som skulle serveres til ostetallerkenen.

Købt i Aalborg

I min yndlingsvinforretning Sigurd Müller i Aalborg, anbefalede sælgeren en italiensk vin til vores ostetallerken. Vi søgte efter en vin til under 200 kr og hans bedste bud, hvis man søgte efter raffineret smag forenet med balance, var en italiener fra Puglia-området. Sigurd Müller leverer vin til erhverv og restauranter samt salg til private. De har eneimport af mange vin og alle de gange, jeg har købt vin der, har jeg enten fået god vin eller rigtig god vin. Så hvis du er på de kanter, kan jeg kun anbefale at tage forbi.

Sydens Californien

Pazzia Primitivo di Manduria kommer fra Terre di Sava, som er en sammenslutning af vinbønder. Sammen råder de over 400 ha. vinmarker omkring byen Sava. Sava ligger i vinprovinsen Puglia (Apulien), som igennem de sidste 10 år har leveret landet absolut mest bemærkelsesværdige vine. Pazzia Primitivo di Manduria er Terre di Savas flagskib og er lavet på druer fra meget gamle vinstokke. Druerne håndhøstes i takt med modenheden, og efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på franske og amerikanske egetræsfade.

Stor flaske

Den kommer i en meget stor og tung flaske. Men får fornemmelsen af, at man står med en 1 liter vin i hånden, så flasken vejer godt. Lidt ligesom en god Bourgogneflaske. Vinen er nærmest sort som blæk og er ikke fortyndet. Der er flotte, tunge gardiner, der bliver hængende længe. Den er klar med bittesmå bobler i kanten.

Tung flaske – meget tung flaske!

Duften er kraftig som en Amarone med krydrede toner og virker meget dominerende og magtfuld. Lidt sådan en “her kommer jeg”-attitude, som jeg har prøvet før. Nu er spørgsmålet bare om den falder til jorden, når jeg smager på den.

Hold da op for en fylde! Denne fylde lader ikke de kraftige Amarone-vine meget tilbage. Hvis du spørger mig, smager denne meget bedre end alle Amarone-vine jeg har fået. Den har den kraftfulde og komplekse smag, men er silkeblød og intens med masser af mørke bær, krydderier og en sødmefuld, let bitter Amarone-agtig eftersmag.

Den rammer plet

Vi sluttede den perfekte lørdag af med denne vin, og det var også virkelig ventetiden og pengene værd. En del bedre end den argentinske (beklager Vinoble). Den vil være god at servere for gæster, når menuen står på kraftige retter eller oste – eller hvis du blot vil imponere gæsterne inden maden kommer på bordet. Har du 150 kr og ved ikke hvilken vin du skal købe, så skal du bestille denne.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

4 Kommentarer

  1. Vinoble har også tidligere ført denne 🙂

  1. Pingback: Madblogs.dk

  2. Pingback: Vine & Stil

  3. Pingback: Bryllupsdag » Kim Nymann Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.