Montiero Monferrato Rosso 2009

Jeg kunne ikke dy mig for at endnu engang at kigge i kassen med vin der skulle udrydes i SuperBrugsen. Tilbuddet lød på fritvalg 25.-, så det var med at grave i kassen og se om man kunne finde noget interessant. I bunken fandt jeg denne flaske Monferrato Rosso fra vingården Montiero. Så jeg satte mig for at teste om en sådan italiener er 25 kr. værd.

Vingården Montiero laver flere vine som kan findes i Coop’s butikker, og deres udstrålig er ganske nydelige. Denne Monferrato Rosso har en gylden hals, som gemmer på en syntetisk plastik prop. Etiketten er brun, og bærer øverst Montieros våbenskjold. Farverne og vin navnet skiftes ud fra deres forskellige flasker, mens selve layoutet bibeholdes. Det gør det nemt at findes der vine i butikken.

Det første indtryk

Det første jeg altid kigger på, når flasken bliver åbnet er hvordan den er pakket ind. Denne flaske er udstyret med en plastikprop. Og det er snart lang tid siden jeg sidst er stødt på det.

Glasset viser en semitransparent vin frem. Det fremhæver flot den rubin røde farve. Dog er den en anelse uklar, dog uden at man kan se noget grums.

Duften er forholdsvis neutral. Man kan kun ane en anelse frugt fra druerne. Men det er først i smagen at komme det nærmere.

Smagen af Italien eller?

Den ligger frisk og syrlig fra start. Faktisk fik jeg lidt fornemmelsen af syrligheden minder om det man oplever i lime saft. Dog uden den smager af lime. Den er let men tør. Smagen er let på den måde, at den for mig til at tænke på jordbær og hindbær, men i hældt en lille bitte smule mørkere bær.

Faktisk så behager denne friskhed mig godt. Men desværre så ødelægger tannin niveauet det lidt for mig. Den kommer nemlig hurtigt lidt for meget i fokus, og hiver den en anelse ud af balance. Og samtidigt hænger dette ved i eftersmagen. Og det hiver desværre lidt ned i bedømmelsen.

Jeg serverede den til god omgang dansk hakkebøf, med nye danske kartofler, brun sovs og selvfølgelig bløde løg og hjemmelavet agurkesalat. Styrken i smagen er ganske mild, og er med til at underbygge den friske fornemmelse som Monferrato byder på. Selvom om det ikke var voldsom kraftig ret, så faldt den lidt igennem og blev overdøvet. Men når jeg nu har åbnet en flaske, så følger den mig sammen med afrydning og opvasken. Så har jeg nemlig lidt tid, hvor jeg kan smage og “tygge” lidt på den i ro og mag.

Vurderingen

Det er ikke en vin som vil vinde nogle priser, og nok heller ikke vinde det store ved lagring. Den skal drikkes her og nu. Men når det nu er sagt, så skal jeg jo vurdere den ud fra de 25 kr jeg har givet for den. Og det er bestemt ikke for meget. Men meget højere kommer den ikke op. Jeg vil derfor vurdere den til en værdi af ca. 35 kr. Så set fra den vinkel, så har det været et fint køb. Men det er ikke et køb, som vil imponere dine gæster, men kn sagtens bruges som en “hverdags vin”.

Men husk at når den serveres til mad, så skal maden være i den lettere ende. Da vinen ellers opleves mere udvandet end den fortjener.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.