Godt tilbud på Goddess Brut

Winedeal.dk har startet et koncept, hvor du hver uge kan finde et godt tilbud på en kasse vin med en stor besparelse. Det bliver selvfølgelig leveret fragtfrit til din bopæl! Konceptet er ikke nyt, men det er godt med noget konkurrence til et marked, hvor nogel enkelte store dominerer med lignende koncepter. Winedeal.dk skrev til os for et stykke tid siden, og vi har aftalt at druerne.dk i ny og næ vil anmelde nogle vine fra aktuelle tilbud.

I denne uge kan du få 3 fl. Goddess Brut, som er en mousserende vin perfekt til aperitif og sushi. Nu er jeg ikke ekspert i sushi, så jeg vil lade den gå til lyst kød. På Winedeal.dk står der:

Sprød og livlig. De flotte bobler viser flotte nuancer af ananas og honning efterfulgt af en tør og elegant eftersmag.

Det lyder godt, så jeg lader proppen springe og smager på dråberne.

Hvad er brut?

Brut er en fællesbetegnelse for tør mousserende vin, der er en tand med tør end en sec. Det skal ikke forveksles med Champagne – disse to har kun den mousserende smag og de perlende bobler til fælles. Hvor Champagne er mousserende vin fra selvsamme område, hedder denne Cap Classique, der er forbeholdt mousserende vin fra Sydafrika.

Perlende bobler i glasset

Den bliver hældt op, og det skummer flot og meget, som en mousserende vin skal gøre. Den dufter som en syrlig mousserende vin med tydelige nuancer af de grønne druer. Den har den typiske aroma af æbler og anden frugt med et højt sukkerindhold – formentlig ananas. Den tager sig flot i glasset med de høje kanter, og man ser tydeligt de levende bobler bevæge sig op langt glassets side.

Smagen er frisk til syrlig med dejlige bobler på tungen. Den har en lette minerale toner og en frisk frugtsmag. Eftersmagen er en anelse kort, men ikke noget der ødelægger oplevelsen. Jeg vil foreslå at servere den til enten elskere af mousserende vin eller til mad, idet ikke-kendere formentlig vil synes den er for frisk. Den er overhovedet ikke bitter, men ønsker man lidt mere sukker, som mange ikke-kendere søger, så skal man holde sig til en sec. Er du derimod til tørre mousserende vine, er dette en rigtig god flaske. Og til 66 kr pr. flaske, er dettte virkelig et røverkøb. Så det kan anbefales derfra.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.