Candela President’s Blend

Børnene skulle passes i sidste weekend, og det betød total voksentid i 2 dage. Ingen besøg i legetøjs- og børnetøjsbutikker, ingen vækning kl. 5.30 og ingen MGP-musik eller børnetv i hele 2 dage. Det skulle virkelig nydes. Derfor var planen at Vinoble Vejle skulle have en besøg for at finde en vin til lørdags aftensmad og Sigurd Müller skulle ligeledes have et ærbødigt besøg af os for at finde en vin til ostetallerken senere på aftenen.

Dette indlæg omhandler vinen til aftensmaden. Husk også at læse om vinen til ostetallerkenen her.

Lørdag formiddag tog vi til Bjerre Kød for at finde noget kød til aftensmaden. Vi have besluttet os, at vi skulle forkæles med nogle store, møre bøffer, og så er slagterkvaliteten bedst. Vi snakkede lidt frem og tilbage med en af slagterne, som overbeviste os til at få 2 stk. 330 g bøffer af oksefilet med. Derfra kørte vi til Vejle for at købe vin. Vi ankom til Vinoble Vejle og snakkede lidt med Henrik om hvilken slags vin vi ønskede og i hvilken prisklasse. Nu har Henrik rigtig mange slags vin og er virkelig førende på de europæiske, men vi fandt alligevel en argentiner til 150 kr. Den kommer fra samme hus som 1884, som jeg har anmeldt tidligere. Denne skulle være noget specielt og designet var også noget andet, end alle “de andre”. Den er helt klar med en lille label nederst på flasken og et skilt hængende om halsen.

Den er lavet af Malbec, Cabernet Sauvignon og Syrah, som er en typisk blanding i Mendoza-området. Denne skulle have en behagelig frugtsmag med et balancerende syre- og tanninindhold, så jeg havde store forventninger.

I glasset

Den er mørk – meget mørk. Faktisk på vej til det sorte. En fuldstændig uigennemsigtig rødvin med tykke gardiner og ingen tynde kanter. Her ses tydeligt en god kvalitet. Konsistensen er delvist cremet uden at være tyk. Ved slyngning anes små bobler i kanten, som sikkert stammer fra dekanteringen.

Den dufter meget kraftig – typisk for en sydamerikansk vin. Foruden frugt er der chokoladeduft, der virkelig springer i… næsen. Masser af saft og kraft med dominerende aroma fra frugt. Det er en behagelig duft, hvor de kraftfulde aromaer virker koncentreret.

Meget koncentreret smag

I munden er en forholdvis cremet med en behagelig tanninindhold og yderst balancerende syre. Den er delvis parfumeret og har en meget tung smag, som er koncentreret og ikke helt så behagelig som forventet. Smagen er samtidig meget mineralsk og den virker til at være meget mere alkoholisk end den i virkeligheden er. Alene kan den godt sparke lidt i munden, men sammen med maden passer den fint – i hvert fald de første par glas. Jo mere du drikker, jo mere dominerende bliver den – desværre. Den har en semilang eftersmag, som passer perfekt til den samlede oplevelse.

Konklusionen er…

Denne fik vi desværre lidt hovedpine af – selv efter nogle enkelte glas. Den er tung og koncentreret, som nogle sydamerikanske kan være det. Den er ikke en bamsevin, men har saften og kraften derfra. Men idet den bliver mere og mere dominerende, valgte vi at gemme halvdelen til dagen efter, og der havde den åbnet sig lidt mere og var mindre koncentreret.

Jeg må desværre melde tilbage til Vinoble, at denne er ikke helt pengene værd. Jeg er mest til europæisk vin med mere sofistikerede toner og en mindre koncentration af frugtsmag, men nyder samtidig en oversøisk vin, som kan byde på noget andet. Denne blev dog lidt for meget, og i forhold til 1884, som jeg anmeldte tidligere, så er denne lidt for meget af det gode. Jeg vil derfor anbefale 1884, som samtidig er lidt billigere (hvis du køber den i Vinoble).

Jeg har dog valgt at give denne 2 stjerner i forhold til prisen, idet Candela President’s Blend ikke er dårlig. Den passede dog ikke til min smag. Jeg er sikker på, at den vil imponere andre personer  – specielt personer der elsker Mollydooker.

 

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Pingback: Madblogs.dk

  2. Pingback: Bryllupsdag » Kim Nymann Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.