Wine Men of Gotham er en super frugtbombe

Jeg har en tur forbi Atomwine.dk i sidste uge for at hente en bestilt vin. Her blev jeg modtaget af en gammel kollega, som før sad med kulturarrangementer i Vejle by. Det var derfor med store øjne jeg hilste på ham, men vi faldt i snak om vin og en masse andet. Han kunne fortælle at for et års tid siden rejste han og kæresten til Italien for at prøve at finde arbejde og besøge nogle venner. Efter 3 måneders tid kom han hjem og fandt arbejde hos Atomwine.dk. Som han selv sagde, så har han haft interesse for vin de sidste 20 år. Hvorfor har vi så aldrig snakket om vin, da vi arbejdede sammen?!? Lidt pudsigt.

Nå, men mens vi stod og snakkede om (primært) vin, ville han lige gøre reklame for deres nye sending fra Wineinc, som producerer vinene Gotham. Når jeg er i en vinforretning, er jeg et nemt offer, så det tog ikke mange minutter før jeg fik en flaske Wine Men of Gotham i hånden. Og til 69 kr ville den være en god test mod andre supermarkedsvine i samme prisklasse. Dette var ikke et tilbud, som man mange gange finder i supermarkederne, så jeg ville prøve at sammenligne den med vine i samme prislag.

Historien bag navnet

Atypisk etiket

Wine Men of Gotham refererer til historien om landsbyfolkene i byen Gotham i England, der i protest mod at lade Kong John bo i nabolaget opførte sig som tosser ved at prøve at drukne ål i vandet, skjule kirkeklokken ved at sejle den ud på vandet og smide den i hvor derefter at tegne et mærke på siden af båden, hvor den blev smidt i. På grund af denne opførsel, blev de kaldt Wise Men of Gotham.

Dette er den lidt lettere udgave

Wine Men of Gotham fås i flere udgaver – denne er en blanding af Shiraz og Grenache. Shiraz er jo nærmest Australiens nationaldrue med en national produktion på 25%, hvor den virkelig kan give et spark i munden. Hvis en australsk Shiraz får lov til at modne ordentlig, yder den en stor koncentration af frugt. Nogle vil kalde det en tung smag, men uanset hvad, så laves der gode bamsevine på Shiraz-druen. Når disse to druer bliver blandet, leverer Shiraz en tung smag, hvor Grenache løfter den op og giver den en god balance mellem det bløde og det tunge.

I Australien er man rigtig glad for skruelåg, hvilket denne også bliver leveret med. Og det passer perfekt til dette udseende, for det er en meget atypisk etiket, som viser at “her er en skør vin”. Jeg havde læst en anmeldelse af udgaven lavet udelukkende på Shiraz på vintanker.dk, og Jesper beskrev konsistensen som flødeagtig og ikke specielt lækker. Jeg var derfor spændt på at denne ville skuffe eller Jesper blot har anden smag end jeg. 🙂

 

“Et spændende udseende”

Den er mørk granatrød og uigennemsigtig, og ved ophældning kommer en masse bobler, som hurtigt forsvinder igen. Tykke gardiner, der bliver siddende længe og med en cremet konsistent. Et spændende udseende. Duften er meget kraftig og varm, med en dominerende nuance fra kirsebær og druerne. Lidt mokka og røg kan anes i baggrunden. Man får også tankerne hen på Ribena saft – dog ikke negativt ment. Ellers en fyldig frugtbombe. Den har en kraftig smag og godt med tanniner. Den får lov til at ligge længe i munden, og de første 30 sekunder byder den på en kraftfuld og tør smag med mineralske toner. Det er en maskulin vin, som selv fruen var vild med. Jeg havde ellers troet, at den var for kraftig til hende, men flasken blev lystigt tømt. Den kræver samtidig mad med smag i, men er også en fantastisk vin at nyde alene inden maden.

I sammenligning til supermarkedsvine?

Faktisk er der ingen sammenligning. Denne vin kan drikkes nu men kan også sagtens ligge på lager indtil 2013. Den er fyldig og afbalanceret, og finder du en vin med samme intensitet i supermarkederne, vil jeg påstå at du skal betale mere end 69 kr. Så dette køb er et røverkøb.

Køb flere!

Flere steder på nettet er folk ikke vildt glade for den rene Shiraz-vin, men denne leverede en mere afbalancerende smag, idet Grenache giver den lidt blødhed og luft til den koncentrerede smag. Hvis du derfor har mod på at prøve Wine Men of Gotham igen, skal du huske at vælge Shiraz/Grenache-blandingen. Den er alle pengene værd. En fantastisk vin – specielt til prisen.

På baggrund af denne gode oplevelse er jeg nu på vej til Atomwine.dk for at hente et par stykker mere.

 

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

  1. Hej Kim

    Rigtigt spændende at læse din smagekommentar af Grenache/Shiraz-versionen af Wine Men Of Gotham. Jeg har jo set lidt frem til den, siden du skrev på min blog, hvor jeg som du ganske rigtig siger ikke var vild med den rene Shiraz-version.

    Faktisk tror jeg ikke det er smagen jeg har et problem med, men netop den fedme/cremethed jeg synes vinen byder på, og som jeg også har oplevet ved en noget dyrere vin fra Gotham.
    Det er en fedme jeg absolut ikke er pjattet med, men skønt at du har fundet en “billig” vin der på den måde har vundet dig over. Dem leder vi vist alle efter 😉

  1. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

  2. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.