Visan – En god Côtes du Rhône

Et godt tilbud kan strækkes langt. Da jeg var i sommerhuset, rendte jeg ind i et tilbud på 2 flasker Visan – Côtes du Rhône til 100,- kr. Normal prisen pr. stk var 79,95 kr. En besparelse på hele 60 kr. Fundet skete i Super Best i Als ved udmundningen af Mariager Fjord. Det er altid en fornøjelse at besøge deres vinafdeling, da de gør en dyd ud af at lave nogle noter på hyldeforkanten, som fortæller lidt mere end hvad man nogle gange kan tyde på flasken. Det kunne de andre supermarkeder lære lidt af.

Den første flaske røg i sommerhuset, men den anden blev hevet med hjem. Og her blev den åbnet i selskab med Kim og hans familie. Så det blev til en super hyggelig aften på terrassen med mad fra grillen.

Serveringen

I sommerhuset blev Visan serveret direkte fra flasken. Ingen dekantering eller iltning, andet end ved ophældning til glasset. Men den gik ikke herhjemme, da Kim har tigget og bedt til en demonstration af New Norm Menu. Og da denne flaske er årgang 2007 må den betragtes som værende forholdsvis ung. Og min første smagning af den i sommerhuset var min fornemmelse også, at den kunne have godt at en iltning. Så derfor måtte den i aktion. Både for at vise New Norm Menu i aktion, men også for at se om denne Côtes du Rhône kunne åbnes yderligere op ved dette.

Derfor hev jeg, til ære for Kim, og for se om jeg kunne hive lidt ekstra ud af flasken New Norm Menu frem for at give Visan ekstra luft. En nærmere gennemgang af New Norm Menu kommer i et senere indlæg.

Smagningen

Eftersom jeg havde haft lejlighed til at smage og gøre tanker om denne Côtes du Rhône før, så var jeg spændt på høre hvilke betragtninger Kim havde om den. Og en bemærkning bed jeg mærke i. “Denne smager som  en ægte Côtes du Rhône”. Min efterfaring med netop denne type vin er stadig rimelig ung, så derfor godt at høre dette.

Iltningen lukkede godt op for duftnuancerne. Og Visan emmer af kraft. Mørke bær og peber kilder godt i næsen. Og det hænger fint sammen med det man smager. Selvom det er en tør vin, så mærker man frugtsødmen hen over tungen. Man fornemmer toner af mørke bær som solbær og kirsebær. I kinderne bredder sig en smag af tørhed og krydderier, hvor peberen fra Syrahdruen træder flot i karakter. Tanninniveauet er også fint i balance i smagsoplevelsen, hvor den ligger fint uden at være dominerende.

Flasken gjorde sig fint til dagens mad fra grillen. Og inden vi så os om, havde vi fået tømt denne dejlig flaske vin.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

  1. Pingback: Anonym

  2. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

  3. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.