Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008 fra San Paulo

Nu var det et stykket tid siden, at vi sidst har kigget på en Ripasso. Derfor valgte jeg i aften at tage en flaske fra San Paolo frem. Den har ligget i er par måneder, siden jeg fandt den på tilbud i SuperBrugsen. Den var sat ned fra 99,95 til kun 69,95. Og så har jeg det lidt svært at gå forbi et sådan tilbud.

San Paolo har valgt et sølvlook til flasken, hvilket gør den nemt kende. Både hals og etiket er i sølvfarve og dermed nem at kende. Den har et fint eksklusivt look over sig. Men spørgsmålet er om det er for prangende i forhold til indholdet. Det må vi kigge nærmere på.

Det sjove er, når man kigger rundt på nettet om flasken. Så er det de samme tekster der står overalt: “Denne Ripasso udmærker sig ved sin tørre og fløjsagtige smag”. Sådan, den må vi også have med. Men vi stopper ikke her.

Af med proppen

Jeg har endnu ikke set en Amarone eller Ripasso med andet en korkprop. San Paolo holder sig også til traditionen med korkpropper. Den sidder ganske stramt i, men den kommer dog hel op. Men i første glas kommer der desværre et lille korkstykke med i glasset.

Ripassoens farve minder om modne kirsebær. Dog har den lidt tendens til at være klar ude i kanten af glasset. Og gardinerne er desværre ikke nogle man lægger det store mærke til. Men i en Ripasso forventer man en kraftigere og tungere vin i glasset. Den skuffer mig lidt ved synet.

Men en ting er synet, en anden er smagen.

Den “fløjsagtige” smag

Jeg må indrømme at den lander blødt på tungen. Og spreder en kompleks blanding frugt. Dog har den en tendens til at gå over i en lidt syntetisk blanding. Dog stadig behagelig, blot ubestemmelig. Men skal jeg komme det mærmere, er det en blanding af blomme, kirsebær, solbær og mørk chokolade.

Desværre holder det fløjsagtige ikke ved i San Paolo Ripasso. Efter smagen trækker en skarpere kant op i munden. Garvesyren sætter desværre lidt for meget præg på slutningen. Jeg havde håbet denne også var blødet lidt mere af.

På den måde virker den desværre lettere usleben. Om det skyldes, at den bør ligge et år mere eller 2 for at vinde i smagsoplevelsen, er svært lige at sige. Men det kunne være et godt forsøg.

Altid spændende at smage en ny flaske, men desværre havde jeg håbet på lidt mere. Som du kan læse nederst, har jeg vurderet den til en værdi af 60,-. For det er som ikke en dårlig vin. Den ligger bare under hvad jeg forventer af en vin til en normal pris på 100 kr. Så fanger du den på tilbud til fx. 3 for 200, så er det umærket køb. Men køb ikke til fuld pris.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

 1. Hej
  Jeg har smagt vinen over flere omgange både en 2006 og også den omtale 2008. Jeg må erkende, at jeg ikke helt kan følge dig på den skarpe kant, men at 2006 dog var betydeligt mere afbalanceret i smag.
  Den efterhånden typiske vinbeskrivelse, som man finder hos de lokale supermarkeder er ret enslydende og jeg begynder efterhånden at kunne genkende ordlyden for både Ripasso, Amarone, Barolo og Brunello fra visse vinimportfirmaer. Det er desværre nok ikke der de bruger deres energi.
  Jeg er af den overbevisning at San Paolo faktisk er et ret godt glas vin, når du samligner pris og kvalitet både på Ripassoen men også på storebror Amaronen.
  Jeg tror du vil få en helt anden oplevelse hvis du dekanterer vinen. Jeg drikker meget lidt vin som ikke er dekanteret og har fået muligheden for at komme til live. Jeg vil efter dette indslag åbne en flaske og teste den på din måde direkte fra flaske og vurdere den igen.

  Ole Braagaard

  • Hej Ole

   Stort tak for din kommentering. Skønt at høre andres meninger om samme vine som vi kommer forbi.

   Det lyder som en god ide at prøve at dekantere denne vin før servering. Kunne være man skulle overveje den en ekstra gang og se hvilken forskel det vil give.

   Jeg har desværre ikke haft lejlighed for at prøve 2006 udgaven.

 1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.