Tid til sauternevin – Dourthe Grands Terroirs

Det er tid til sommervin i disse uger, hvor mange danskere holder sommerferie. I de få dage med sol glæder man sig til at hive en kold hvidvin frem. I sidste uge var Brians og min familie samlet endnu en gang til grill på terrassen og vin på bordet. Da vi på sædvanlig vis holdt grillparty på Brians terrasse, havde han også disket op med både hvid-, rød- og dessertvin. Jeg vil i dette indlæg fortælle lidt om hvidvinen.

De hårde facts

Den er fra 2009, så det er en ung vin. Det er en sauternevin fra området Sauternes i Bordeaux i Frankrig, som er lavet på druerne Sémillon og Sauvignon Blanc samt en lille smule Muscadelle. Sémillon giver en sød hvidvin, hvor Sauvignon Blanc tilføjer en frisk smag at bitterhed. Ved at tilføje lidt Muscadelle, som minder om muskat, får du denne søde hvidvin, som er fortræffelig til både forretter og velkomstdrik.

“Den generer jo ikke nogen!”

Hvor tit har man ikke hørt det fra folk, som ikke interesserer sig synderligt for vin? Sådan virker denne sauternevin også. Her kan du læse hvorfor:

Hvidvinen blev trukket frem fra køleskabet. Ingen af os er eksperter i hvidvine, så vi åbnede den for at smage på godterne. Flasken er en klassisk lys grøn farve, og vinen er meget lys og klar. Den dufter meget ren med lidt aroma fra æbler, den har en tydelig sødme med frugtduft. Den er lidt cideragtig, men mangler dog lidt bitterhed for at gøre den rigtig “hvidvinsagtig”. Smagens intensitet, balance, renlighed, dybde og længde gør, at den passer til alle og de færreste vil spytte den ud. Kort sagt en vin for de fleste. Hvis man dog husker at starte med at servere den kold og inden maden.

Lys og klar hvidvin

Kvalitet?

Om man er for eller imod sauternevine er en smagssag – som sikkert også kommer an på tidspunkt, lyst og stemning. Men en solrig onsdag i sommerferien passer den perfekt. Den er drikkeklar og god på terrassen til grillaften. Måske en anelse for sød, men virkelig egnet til nybegyndere og ikke-hvidvinsdrikkende personer. Jeg vil dog mene at den bitre syre mangler, hvilket også kunnes ses på glassene, idet den blev brugt som tørstslukker.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Kim Nymann Christensen

    Der er i denne uge tilbud på vinen i Super Brugsen. 2 fl. for 108,95 kr.

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.