Hvor dyr skal en Amarone være for at den smager som en Amarone?

En tur i Kvickly endte med et køb af en Amarone til halv pris. Jeg har før skrevet, at en Amarone kan blive for billig, og i de fleste tilfælde får man hvad man betaler for, men denne flaske var sat ned fra 178 kr. Så jeg tog den med for at se, om den ville være bedre end de billige til under 100 kr.

Den kommer med almindelig prop, som jeg kæmpede med. Den sad afsindig godt fast – lidt ligesom de syntetiske propper. Men jeg vandt kampen, og et lille glas blev hældt op. Den er tynd, lidt vandet og ikke helt så mørk som forventet. Den er et sted mellem rubinrød og granatrød. Den er lys i kanten og har semitykke gardiner, som bliver hængende.

Forsøger at imponere

Duften er kraftig som en god Amarone med tydelig aroma fra solbær, kirsebær, hindbær, tobak og røg.

Smagen er også kraftig med nuancer fra solbær samt blommer og chokolade kan anes bagerst i munden. Dette bliver leveret i en syrlig og frisk oplevelse, som desværre også har en lidt skarp kant. Den har en god fylde og prøver at præstere, men opgiver lige inden tidspunktet, hvor man virkelig bliver imponeret og udbryder “WOW!” Den kan dog ikke helt fylde munden ud, og ballonen går lidt af efter at have haft vinen i munden i et minuts tid. Indtil videre har den ikke leveret mere end en billigere Amarone til 100 kr og har ikke imponeret mig synderligt.
Men det skal til at ændre sig.

Det bedste ved vinen er…

Den har en god, lang eftersmag, og lige ved dette punkt kan man virkelig smage forskel på denne og de billigere. Eftersmagen bliver ved og ved, og først efter 4 minutter begynder den lige så stille at nedtone. Her oplever man, at denne kan sparke benene væk under de billigere. Det er virkelig positivt.

Hvad gør denne specielt?

Til under 90 kr får du en blomstret duft og smag, som er silkeblød med masser af frugtsmag. Man summer af god oplevelse men er ikke oppe at flyve med englene, og man smager den lidt skarpe kant, når vinen rammer tungen. Men du får en kraftig smag og duft, som en god Amarone skal levere. Eftersmagen er alle pengene værd – og lidt til! Efter du har sundet dig på den gode smag vil du udbryde: “Det er en god oplevelse”.

Men…

Der skal komme et “men”, for mere end 85% kan jeg ikke give den. Jeg savner den silkebløde smag med en blød blomme, som giver en hammergod oplevelse. Dette er dog også det eneste jeg har imod den.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.