Vinsmagning hos Vinoble Vejle – del 1

Vinoble i Vejle inviterede tirsdag d. 28. juni på smagning på årets sommervine. Både Kim og jeg tog afsted til Vejle denne skønne solrige aften. Vi blev taget godt imod af dagens vært Henrik Valder Jensen.

I butikken findes et stort flot trælangbord, som i det daglige fungerer som udstillings bord. I dagens anledning var der dækket fint op til alle os deltagere. Henriks kone sørgede for at der blev serveren lidt lækkerier i form af oste og pølser samt lidt brød.

Smagningen bød på hele 8 flasker, som Henrik havde vurderet passende til sommerens hyggestunder på terrassen. I denne første del vil jeg skrive lidt om de første 4 vine, som blev præsenteret. I modsætning til normalt, vil vi ikke lave en dyb vurdering af disse mange vine, men her gennemgå vores vurderinger for dig.

Henrik laver en kort introduktion af de 8 vine.

Raventós i Blanc 2008 Cava De Nit – Penedes

Da Henrik og hans kone skænkede den op, kunne man ikke undgå at bemærke den noget feminine farve. Den var lys ferskenfarvet – faktisk på vej til det lyserøde. Og man kunne se at dens friske bobler, pirlede fint i glasset. Smagen må dog siges at være en hel del mere maskulin. Den folder sig super fint ud i munden, og virker flot, syrlig og behagelig. En klar farve med middelindhold af syre og tanniner. Eftersmagen er dog af kortere længde. Vil være perfekt til skaldyr og lys eller røget fisk – samt til aperitif.

Den sælges for 159 kr.

Withers Hill’s 2009 Sauvignin Blanc – Marlborough

Når man slår stednavnet op på internettet, så ser man at der faktisk er en hel del steder som hedder Marlborough. Men det er nu New Zealand vi skal kigge hen for at finde denne vinproducent. Glasset afslører en hvidvin, som er meget lys gylden. Faktisk så lys, at den nærmest til tider kan virke hvid. Den ungdommelige duft er en tydelig koncentration af hyldeblomst og nyslået græs, som også er tydelig i selve smagen. Smagen er hælder over mod den lidt kraftige side med en halvtør sødme og efterlader en semilang eftersmag. Den er ren og enkel i smags sammensætningen.

Den er super sprød, frisk og cremet. Faktisk fik vi anbefalet at man drikker den så ung som muligt. Og 2010 udgaven skulle være i gang med at ramme butikkerne.

Den sælges for 119 kr.

Villa Huesgen 2008 Riesling “By the glass” – Mosel

Så blev der sluppet en tysk riesling fra Mosel-området løs. Der var lidt delte meningen rundt om bordet omkring Mosel-vine. Men det skulle da komme an på en prøve.

I glasset viser den sig i en mellemting mellem en flot lys gylden champagnefarve og en citrongrøn farve.  Og i munden mærker man dens perler. Dog syntes den lettere neutral i smagen, dog med et fint syreniveau og en svag smag af stikkelsbær og lidt oliven. Eftersmagen holder flot og længere end den forgående hvidvin. Den er fint frisk i smagen, men kunne godt have udfordret lidt mere.

Den sælges for 95 kr.

Domaine Bernollin 2007 Montagny 1er Cru “Les Chaniots”

Denne hvidvin ligger sig helt klart i spidsen. Den hører til en liga højere end de 2 forgående. Både i smag og på prisen.

Man får så også en en vin, som har en super flot halmgylden farve. Duften er mineralrig og er let syrlig med toner af frisk frugt som æbler og pærer. Det virker som at stå midt i sommermarken med frugttræer og masser af blomster.

På tungen fanger man den fede smag kombineret med delikate bobler. Man kan tydeligt smage, at den har lagret på træ. Derudover er der tydelige toner af græs, lime, citrus, peber og blomster. Kim syntes at det er en ægte klassiker og den bedste nogensinde. Den har en flot sødme og et lavt syreniveau som harmonerer rigtigt flot. Men faktisk er det en tør hvidvin, og den gør det super flot. Den er perfekt til gedeost.

Den sælges for 219 kr.

Dette var de lyse vine. I næste indlæg kommer vi ind på de mørke, som virkelig fik folk op af stolen for at diskutere. Glæd dig!

Vi skal gøre opmærksom på, at priserne er fra Vinoble i Vejle.

Læs også anden halvdel af vores besøg hos Vinoble i Vejle.

 

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

  1. Thomas Grenberg

    Så tilpas du ser ud Kim, ser ud som om i har fået en god aften

  1. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

  2. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.