Vinkup – Frankrig dominerer i uge 27

Så er det blevet tid til at kigge på tilbudsvine i uge 27. I sidste uge blev jeg skuffet og begyndte at bringe webshops med i overvejelserne. I denne uge er udbudet i dagligvarebutikkerne meget bedre, så jeg venter men at bringe webshops’ tilbud på listen.

Bilka

Bilka har en masse tilbud, men kun én producent falder i mine øjne: Chateau Tanunda fra Australien byder på en flaske Grand Barossa Shiraz, som tilmed er kåret til årets vinhus i Australien i 2010. Ikke at det gør en vin til en super god vin, men en indikering af, at vine herfra er bedre end mange andre. Her får du en medium fyldig og velbalanceret vin med velsmagende blåbær og blid smag af blommer. Den er lagret i 18 måneder i nye og ældre franske og amerikanske fade, som giver en lang eftersmag med finkornede tanniner. 6 fl. for 340 kr.

Netto – ugens vinkup (igen)

Netto er kendt for at have nogle super tilbud på rødvin, og igen i denne uge tager de prisen med ugen vinkup. De har tilmed 2 tilbud, som er værd at køre efter. Georges Duboeuf Beaujolais Villages er god pris på en god flaske rød. Navnet Georges Duboeuf er synonym med garanti for indholdet, og han har skabt en vin, der er både usædvanlig og interessant. Smagen af friske ribs og hindbær blandet med friske krydderurter, herunder rosmarin og salvie, giver et resultatet, der er en vin, som føler sig frisk og er nem at drikke sig selv, men samtidig bærer nok krop til at stå op til mad. 1 fl. til 42 kr.
Derudover byder Netto på tre varianter af Faustino VII; rød, hvid og rosé. Jeg kender rødvinen som en medium fyldig men let krydret vin, der er harmonisk blød. Denne er det sikre valg – specielt hvis du er nybegynder. 2 fl. for 80 kr.

Super Brugsen har ugen grillvin

Skal du have en ægte grillvin, må Super Brugsen rende med sejren! En flaske Reserve des Fustiers fra Gigondas har lige præcis, hvad en grillaften efterspørger. Denne vin byder på egetræ, peber og lakrids, men er dog lidt anonym, når den serveres ved 16-18 grader. Men på en grillaften får vinen lov til at står i et stykke tid i varmen, og så får vinen virkelig lov til at åbne sig. Men server ikke vinen til de mest kraftige grillretter, da de mest kan sammenlignes med en let Chateauneuf. Perfekt til svinekød på grillen. 1 fl. 79 kr.

Prestigevin i Fakta

Fakta disker op med en ægte prestigevin – en Chablis fra Gaston André fra Bourgogne. Dette er en 100% Chardonnay hvidvin, og idet Chablis giver udtryk for prestigevin, forventer man måske en super vin. Men til 50 kr pr. flaske får man en en af de billigste Chablis på markedet, som med en god duft og forskellige nuancer leverer en god hvidvin til prisen. Den har undertoner af citrus og er knastør. Er perfekt som aperitif. 2 fl. for 100 kr.

Find tilbudsaviserne på MinReklame.dk.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Vinoli

Amerikansk vin fra Vinoli – #3: 2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

3. og sidste amerikanske vin fra Vinolis Vinbox. Jeg kigger på både vinens test og Vinbox samt om vinabonnement er en god ide.

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.