MASI – Modello Rosso delle Venezie 2009

Ferie i sommerhus sammen med svigerfamilien, byder traditionen tro på et glas vin nærmest så godt som hver aften. Og denne gang var ingen undtagelse. Svigermor havde taget en 3 liters boks med. Indholdet var fra MASI og deres Modello Rosso delle Venezie årgang 2009. En typisk dansk supermarkedsvin, som jeg var spændt på at prøve. Så allerede første aften, blev boksen åbnet, og det første glas serveret.

Normalt når jeg smager, så sidder jeg hjemme og smager i ro og fred til at vurdere og notere alt op, som oplevelsen nu går frem. Men når man er samlet som her med familien, så er gang i den med ungerne flyvende rundt. Så derfor blev smagningen til nogle noter taget på den kære smartphone. Så derfor også de lidt kortere smagsnoter her.

Det første syn

Boksen blev nemt åbnet og monteret, uden grund til anmærkninger. Og det første glas MASI var klar. Jeg fik lov at smage an på om varen nu var i orden. Farven i glasset i står flot mørk rød og viser mellem størrelse af gardiner på siden af glasset, som hænger ganske fint.

Når Rosso delle Venezie slynges rundt i glasset, frigiver den fine noter af mørke frugtrige bær. Dog med tendens at blive lidt bolsje agtige og kunstige.

Smagen giver billedet af saftrige modne blommer og kirsebær, med et stænk vanilje. Igen kan den virke en anelse syntetisk, men ikke noget som dominere og gør den dårlig. Frugtsyre niveauet er flot højt, og er med til at give en behagelig oplevelse, mens den også har en mild garvesyre. Dette er med til at gøre den til en rigtig fin madvin, som gør den til at sikkert hit blandt mange forbrugere.

Holdbarheden

I og med den leveres på boks med et indhold på 3 liter, så holder den sig fin og frisk længe efter åbning. Men den forsvandt nu efter blot 3 aftener, selvom vi kun var 2 vindrikkere til at dele den. For den gør sig fint til maden. Ikke en flaske som imponerer synderligt, men heller ikke en man løber skræmt væk fra. En fornuftig hverdags madvin, som også gør sig ok til hygge snakken efter maden.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. MASI har vi også købt flere gange, når vi er endt i supermarkedet og pludselig er kommet i tanke om, at vi også skulle have en flaske rødvin. Generelt har det været udmærket og et sikkert valg, som du også nævner, men vi havde dog en knapt så heldig oplevelse, da vi fik en MASI hos et par venner tidligere på ugen. Og det lyder som en god ferie, når der er let adgang til rødvinen 😛

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.