Gigondas med lidt charme

Denne anmeldelse bliver lidt kort, idet jeg ikke fik taget notater før absolut sidste halve glas. Det betyder dog også, at jeg fik en god vin, der lagde en god stemning.

Reserve des Fustiers fra Gigondas er en rødvin fra den sydlige del af Rhône i Frankrig, som er lavet på druerne Grenache, Syrah, Mourvèdre. Vine fra Gigondas bliver nogle gange sammenlignet med vine fra Chateauneuf-du-Pape. I dette tilfælde skal man blot se på etiketten for at se sammenligningen!

Jeg blev anbefalet at drikke den ved 16-18 grader, så i svaleskabet med den for at køle den ned i nogle timer. Der er noget ved vinen, hvor os anmeldere er delt i to lejre; enten synes vi om den, eller også er den lidt kedelig og tam. Jeg hører til førstnævnte af to grunde:

  1. Den er super god til mad
  2. Selv om det er en typisk supermarkedsvin, kan den udfordre mere end andre

DSC_6683Jeg serverede den til grillkylling, og den passede perfekt, for flasken blev tømt på en under en time. Den kan også drikkes alene, men kommer virkelig til sin ret sammen med mad, som ikke er alt for kraftig. Den er flot rubinrød med tykke, lette gardiner, som bliver siddende længe. Konsistensen er delvis cremet med en lille smule bobler, og vinen virker indbydende med en god duft af masser af frugt samt tobak, eg og peber.

Lidt spændende smag… bare lidt!

Smagen er tør – uden at være overdimensionel – med en god fylde, og den bider godt i munden og prøver at udfordre. Ikke ret meget, men du kan mærke viljen og kræfterne. Den har ingen bitter eftersmag og byder faktisk på en del sødme. Intensiteten er lige over middel. Derudover får du smagen af grønne druer, kirsebær og lidt blommesmag.

Samlet set en ganske god vin, som man nyder og snakker om den mens man drikker den. Dog ikke en gemmer! Den er ganske ung, så gem den i et års tid – så vil den udfordre lidt mere.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.