Casillero del Diablo – Carmenere Reserva 2008

Det er blevet sommerferie, og land og rige turneres godt rundt. Og da vi kom hjem igen, faldt jeg over et spændende tilbud i SuperBrugsen. Nemlig alle Casillero del Diablo’s vine på tilbud til nærmest halv pris. Faktisk koster den normalt 59,95 kr. flasken, men de solgte den til kun 35 kr. Og det kunne jeg ikke lade gå forbi. Så var valget jo blot, hvilken drue der skulle vælges. Men det gik ganske nemt, da jeg ikke før har smagt Carmenere druen, så derfor blev det denne.

Carmenere har sit udspring som en af de 6 druer fra Bordeaux i Frankring. Men nu er den næsten væk fra de franske marker, men findes nu i stor stil i Chile. Selvom den også ses i fx. Italien og Californien, så er det Chile der har den største produktion af Carmenere. Du kan læse mere om Carmeneres historie på Casillero del Diablo’s hjemmeside.

Den første vurdering.

Casillero del Diablo er jo nok kendt af lang de fleste vindrikkere. Hviem kender ikke deres klassiske symbol der pryder både toppen af flasken, og starten på flaskens hals: Djævlehovedet – “El Diablo“.

Korkproppen blev trukket op. Vinen kom i glasset og viser sig flot og mørk som Diablo selv. den har et let lilla skær i kanten, og når lyset rammer glasset. Gardinerne er tynde men elegante, der hænger længe.

Duften giver indtryk af mørkfrugt, lidt rosiner og vanilje. Diablo Carmenere afgiver sin dufte roligt og er ikke en kraftbombe, som den Kim anmeldte tidligere. Men de fornemmes tydeligt.

Diablo Carmenere smager som…

Maden kom på bordet og den skulle smages. Den lander blødt på tungen, og afgiver en behagelig krydret smag rundt i kanten af munden. Faktisk virkede den forholdsvis elegant i sin smagsammensætning. Man smager chokolade, mørke frugter samt kaffe. Vinen gør sig godt, og har en fin balance mellem frugtsyren og sødmen. Det gør den til en rigtig flot madvin, som passer til alt lige fra pizza til de let krydrede retter.

Tannin niveauet er roligt og afdæmpet og er med at til at give lidt kant i eftersmagen, som hænger fint med og forstærker chokolade smagen.

Et lille tip er at besøge Casillero del Diablo’s hjemmeside, som er flot lavet og indeholder masser af spændende information om deres vine og baggrund.

God sommer fra druerne.dk.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Thomas Grenberg

    El Diablo har været et hit herhjemme, fatisk lige siden at fruen for snart en del år siden var i Dagli Brugsen og vi på årets generalforsamling fik lov at smage nyheden El Diablo. Den er ofte på tilbud og faktisk en rigitg rigtig god vin til prisen. Druernes vurdeing er ikke helt skæv med min egen vurdering af vinen. Den kan klart anbefales

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.