Vinkup – gode tilbud på rød-, hvid- og boblevin i uge 25

I denne uge flytter jeg fokus fra rødvinene, som primært dominerer tilbudsaviserne, til de andre typer. Det begynder jo at blive varmere, og en rødvin eller lambrusco er super lækkert på de varme dage. Jeg ser dog gerne, at forretningerne udbyder et større sortiment af andre slags end de sædvanlige, som de altid har på tilbud (her tænker jeg de to største kæder). Men det er nok ønsketænkning.

Fakta har endnu en gang tilbud på 2 fl. Quintus Cabernet Sauvignon til 89 kr. Det er en økologisk rødvin, der er lavet på 100% Sabernet Sauvignon. Du får en meget tør vin, hvor syre dominerer og den virker ung. Hvis den dekanteres nogle timer inden servering, møder du en aroma fra solbær, som ellers virker lidt fjern, hvis ikke vinen får lov til at åbne sig. Den er en typisk chilensk vin men god til prisen.

Føtex inspirerer kun med 2 fl. Le Arche Prosecco for 99 kr, som er en meget tør flaske boblevand med undertoner af citrus. Politiken har testet den sidste år, og vurderede den til at være en god appetitvækker.

Netto byder op med en mousserende vin fra Alsace. En flaske Kuehn Prestige Cremant d’Alsace, som er en frisk type lavet på Riesling. Den er dog lidt kort og mangler dybde, men jeg er sikker på, at den falder i manges smag. 60 kr.

Kiwi Minipris har en ægte pastavin – en Barbera d’Asti Miliasso fra Italien til 35 kr. Dette er en frugtrig vin med toner af chokolade og kirsebær.

Super Brugsen har 2 fl. Santa Rita Medalla Real Sauvignon Blanc 2009 for 100 kr. Du får en hvidvin med undertoner af citus, græs, røg og eksotiske frugter.

Super Spar har fundet vinen frem, som nærmest lagde navn til Spaniens popularitet gennem 90’erne. Denne vin er medvirkende til at udtrykket “den med sækken” er gået rent ind hos folk. Den er nok også medvirkende til at spansk vin er hos mange ensbetydende med Rioja. Denne Siglo Crianza fra Rioja er en god, blød vin med duft af vanilje og røde bær. En god hverdagsvin. 3 fl. for 125 kr.

Find tilbudsaviserne på MinReklame.dk.

God vinjagt.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Vinoli

Amerikansk vin fra Vinoli – #3: 2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

3. og sidste amerikanske vin fra Vinolis Vinbox. Jeg kigger på både vinens test og Vinbox samt om vinabonnement er en god ide.

3 Kommentarer

  1. Pingback: Kim Christensen

  2. Pingback: Anonym

  3. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.