Vinkup – fra både supermarkeder og webshops i uge 26

Først vil jeg beklage det sene indlæg, som normal kommer i weekenden. Der har blot ikke været tid til det, og tilbudsaviserne kom lidt sent, så jeg håber at det går, at det kommer ud mandag eftermiddag.

Når det så er sagt, så vil jeg prøve en anden tilgangsvinkel i denne uge grundet det usle sortiment af tilbudsvine i supermarkederne. Der har simpelthen ikke været noget, der virkelig sprang i øjnene, så jeg har forsøgt at finde nogle gode tilbud i de webshops, som jeg kender og kan stå inde for den generelle kvalitet og service.

Super Brugsen har en enkelt rødvin, som druerne.dk mangler at anmelde. Jeg har den liggende i vinreolen, så på et senere tidspunkt kommer en anmeldelse – indtil da må du tro på mine ord. 🙂 En Les Chenaies fra Lirac-distriktet. Den kommer fra Sydrhône, hvor man normalt blander druerne Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault. I modsætning til Nordrhône-vinene indeholder vinene fra den sydlige del mere garvesyre og mere karakter. Dette er en rund Rhône-vin med fin fylde og en venlig afrundet frugtsmag. Du smager lidt røg, peber og svovl. En god vin til prisen. 89 kr for 2 fl.

Ugens bedste vinkup kommer fra Netto, som sælger Castãno Monastrell fra 2009. Denne har imponeret mange vinanmeldere verden rundt, og The Wine Advocate gav den 88 point i 2010. Jeg har også drukket denne et par gang – dog før druerne.dk’s tid. Den kommer fra Yecla-distriktet, som ligger lidt nord for Murcia i Spanien. Den er lavet på Monastrell (Mourvedre i Frankrig), som betyder en rustik og kraftig rødvin. Vin fra dette område byder normalt på smidige, intense og velbalancerede kvaliteter. 30 kr for en fl.

Det bedste tilbud fra Remo1000 er på en flaske Moscato Spumante Scanavino, som vi tidligere anmeldte. Jeg vil ikke gengive mig selv, så læs anmeldelsen og find ud af, hvorfor den fik stemplet “Godt køb”.

Det var de bedste – og eneste gode – tilbud fra supermarkederne. Skal du have andet at vælge imellem – og måske lidt bedre vin – vil jeg anbefale disse:

Wine.dk sælger Stickleback Red Reserve 2009 fra Heartland by Ben Glaetzer. Denne flaske er lavet udelukkende til danskerne, og du får en kraftig, krydret og saftig rødvin med toner af lakrids og vanilje, som er blevet overdynget med priser. Vi anmeldte den tidligere på året, så læs den igennem og bestil den hos Wine.dk eller prøv at tag ned i din lokale Vinoble og forhør dig, om du kan købe den til nogenlunde samme pris. 79,50 kr v/6 fl.

VildMedVin.dk sælger Oenodea Red 2008 fra Domaine Constantin Lazaridi, som er kåret til Årets Stjernevin. En græsk vin lavet på Syrah med toner af peber, røg og kaffe. En god kvalitetsflaske, som er sat ned fra 114,95 kr til 59,95 kr.

Jeg vil tage en virkelig kvalitetsvin med – Chateau Fonplégade St. Emilion fra 2001. Bouquet af krudt, likør, læder og skovbund gør denne 10 år gamle rødvin til noget specielt, og du sparer 100 kr pr. fl. 160 kr hos Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg. Grunden til at jeg tager denne med er pga. af den fremragende forhandler byder på virkelig kvalitetsvine til acceptable penge. Hvis du ikke bor i nærheden, ringer eller skriver du bare til dem for at få den sendt med posten.

Find tilbudsaviser fra supermarkederne på MinReklame.dk.

God vinjagt.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Vinoli

Amerikansk vin fra Vinoli – #3: 2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

3. og sidste amerikanske vin fra Vinolis Vinbox. Jeg kigger på både vinens test og Vinbox samt om vinabonnement er en god ide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.