Uno Grande er en vin med storhedsvanvid

Sommerhusferie i Blåvand bød på en afstikker til de tyske grænsebutikker hvorhylderne blev set igennem. Faldt over en jeg bare måtte have med hjem, nok mest på grund af flaskens form og pris, men prøves skulle den. Jeg jubler ikke ligefrem af udvalget i grænsebutikkerne, men skal man have vin i større mængder til barnedåben, sølvbrylluppet eller andet, er der forskelligt at vælge imellem, måske denne vin her ?

Vinen

Tja selve informationen på flasken er meget sparsom, man kan læse at den er fra Abruzzo i Italien og er lavet på Montepulciano-druen, og så står der noget bag på Italiensk. Har forsøgt at google den uden det store held.

Førstehåndsindtryk

Korkproppen blev trukket op og vinen hældt i glasset. Det første man fornemmer, er den flotte rubinrøde farve og blank i kanten. Vin slynges rundt i glasset og gardinerne løber tungt ned i glasset og efterlader en blank kant. I duften fornemmer man den frugtagtige aroma af kirsebær og hindbær.

Så skal der smages

Man fornemmer at frugten er væk i smagen, som så erstattes af en blød og rund jordagtig smag, der efterfølges af lidt bitterhed og så går over i tørhed. Selve eftersmagen munder ud i meget lidt. Syreindholdet virker måske lidt for højt til min smag.

Imponerer vinen?

Jeg er ikke helt hooked på denne vin – nok mest på grund af den lidt bitre smag man fornemmer og den korte eftersmag. En vin til knap 27 kr pr. flaske kan man heller ikke forvente det vilde. Ville jeg servere den til fest ? Nej, det vil jeg ikke, men nyde et glas til hverdag måske med en kylling fra kuglegrillen er ganske ok. Jeg ville nok give 30 kr mere for 6 flasker, og så købe en chilensk Tarrapaca, som er markant bedre og fåes med flere druetyper. Sammenligner man denne vin med mange af supermarkedernes vine til 25-30 kr pr. flaske, ligger den lige en tand højere.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Anonym

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.