Oude Kaap Reserve Collection Cabernet Sauvignon 2010

Sikke en oplevelse denne weekend bød på. Sammen med min arbejdsplads, var vi afsted til dette års broløb på Storebælt fra Nyborg til Korsør. Hele 21,098 km, eller det som svarer til en halvmarathon fik jeg tilbage lagt. Og slog samtidigt min gamle ½marathon rekord. Så jeg var godt tilfreds, tråds lidt fugtig vejr og blæsende vejr.

Men dette måtte jo fejres dagen efter, selvom om kroppen var lidt mat dagen derpå. Men jeg fandt alligevel en flaske frem. Og denne gang faldt valget på en flaske fra Sydafrikas Western Cape. Navnet er Oude Kaap Reserve Collection Cabernet Sauvignon fra 2010. Produceret af Douglas Green Bellingham. Indholdet består 100% af Cabernet Sauvignon. Flasken er indkøbt i Fleggaard til 59,95.

Proppen kom af

Proppen havde lidt tendens til nemt at brække i stykker, når man drejer sin proptrækker ned i den. Så jeg måtte lige drysse det løse kork af, før jeg trak den op. Men op kom den.

Straks fornemmede jeg at der var en semi kraftig duft fra flasken. End dog den var lidt syntetisk og indelukket. Men der var frugt at spore i duften.

I glasset står den flot og mørk, med bordeaux røde toner. Dens gardiner er ikke det mest imponerende, jeg har set. Det virker en anelse tynde.

Nu skulle den så stå sin prøve. En ting er jo synet af den, men hvordan smager den? Man fornemmer straks at den virker en smule lukket. Og dermed måske en smule ung. Den kunne nok have godt at ligge 1 år eller 2 længere og modne lidt mere.  Men når man få iltet den lidt, finder man smag af lakrids, blåbær og vanilje, som give r et samspil. Men det hæmmer den, at den er så lukket. Vinen må siges at hælde til den kraftigere side.

En anden ting som trækker min vurdering ned, er garvesyren som er alt for kras. Om det skyldes at vinen stadig er ung, og ikke har modnet nok vil kun tiden vise. Men den er med til at ødelægge oplevelsen en del.

Men om den vil vinde noget ved ekstra lagring kan jeg godt tvivle ved. Nok utænkeligt for en vin i denne prisklasse.

Oude Kaap Reserve Collection Cabernet Sauvignon 2010 lyder bedre af navn, end af smag og oplevelse.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

6 Kommentarer

 1. Thomas Grenberg

  Ikke den perfekte måde at fejre dit flotte løbe resulttat på 🙂

  • Nej.. det kan man ikke sige.. men så er det godt at jeg har et par andre gode anmeldelser på vej her i løbet af ugen.
   sådan er det jo at forsøge sig med en masse forskellige flasker.

 2. Thomas Grenberg

  Du skriver at flasken er inkøbt til 39,95 men i pris er den skrevet ind som 59,95 ?

 3. Thomas Grenberg

  Til den pris bør man forvente noget mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.