Jairo – Vino del Lago – Rosé 2010

Jairo - Rose
Dejligt at side i skyggen med en god rose vin, mens børnene leger med vand i haven

For et par uger siden var jeg forbi Super Brugsen i Løsning. Og der var gang i smagsprøver på Villa Annabertas Jairo serie. Og det fik mig til at hente både en Jairo rosé og en rødvin med hjem. De havde nemlig sat dem ned fra 59,95 til kun 33 kr. flasken denne fredag. Så dette må prøves. Vinmanden i brugsen kunne kun give denne flaske rosé sine bedste anbefalinger til en varm sommer dag. Og en sådan må da siges at have ramt Danmark i disse dage.

Så den blev lagt på køl til vi fik svigerforældrene på besøg til lidt mad fra grillen. Flasken præsenterer den ganske flot i den klare flaske. Farven på roséen er i stil med hindbær saft, og ser ganske frisk og indbydende ud. Så spændende skulle det blive og smage hvad den kan byde på.

Nu er rosé vine ikke min store styrke, men nu sjovt at stifte bekendtskab med nogle af de drikke der er typiske for sommeren. Så satser også på at finde nogle kølige hvidvine og måske en lambrusco til test senere.

Smagningen

Men nu er det tid til at smage på Villa Annaberta’s Jairo Rosé. Flasken er forsynet med en god gammel dags korkprop, som nemt tages op. Selv efter en kortere tur i køleskabet, til at få den ned i en passende temperatur på de ca. 10-12 grader.

I glasset tager den sig flot og frisk ud. Som nævnt er den nærmest samme farve som hindbær saft. Svær lige at sætte det rigtige navn på, men måske hen i det laksefarvede eller ferskenfarvede. Men man kan godt få en fornemmelse af at den ser lidt tynd ud. Den efterlader flotte skarpe, dog tynde gardiner på glassets sider.

Duften er meget svag, men indeholder stænk af melon. Meget mere kan man ikke sige. Dette kan godt skyldes at den er blevet kølet godt ned, og derfor holder lidt igen på sine dufte.

Nu skulle vinmandens anbefalinger stå sin prøve. Og må da indrømme at jeg fra første færd blev en anelse skuffet, da jeg ikke følte at den ramte hans beskrivelse helt. Den er lidt tynd i smagen. Men man fornemmer en form for frugt og blomster smag. Den har desværre tendens til at virke lettere syntetisk. Vinen er let men tør. Og har et lavt syre niveau, som gør at den bliver lidt mere saftevands agtig end godt er.  Faktisk smagte min 4 årige søn på den, og troede det var saftevand. Hvis den havde skruet lidt op for syren og smags intensiteten, så ville det have hævet vurderingen pænt.

Jeg er derfor sikker på, at der findes bedre rosé vine derude, end Villa Annaberta’s Jairo – Vino del Lago.

Det er ikke lykkedes mig at finde frem til hvilke druer der ligger til grund for denne Rosé. Men jeg har kontaktede Coop som hurtigt gav mig svaret:

  • 70% Corvina
  • 20% Rondinella
  • 10% Molinara

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Anonym

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.