Faustino V – den velkendte fra Spanien

For et stykke tid siden havde Bilka tilbud på en flaske spansk Rioja-vin til 50 kr. Nu er det et stykke tid siden, jeg har smagt vin fra denne producent, så jeg tog en flaske med. Nogle gange har man nogle rosenrøde minder af et bestemt produkt som resultat af andre påvirkninger. Det havde jeg bestemt også med denne Faustino V Reserva, som jeg mindes var en super god vin. “Her får man virkelig power og udfordring for pengene”, var min første tanke.

Vinen er fra 2005, og er derfor drikkeklar nu og indtil 2013. Den kommer i en mat flaske med sædvanlig korkprop. Den er sammensat af regionens mest benyttede drue, Tempranillo, og den 3. mest benyttede, Mazuelo.

Den blev sat i svaleskabet i en times tid lørdag eftermiddag for at få den ned på de 16 grader. Derefter blev den åbnet og dobbelt dekanteret, så de forskellige aromaer virkelig ville blomstre. Ingen problemer med at få den almindelige korkprop op, og der blev skænket et smageglas op af den dybe, meget mørke granatrøde farve.

Faustino VVinen bliver slynget rundt i glasset, så de forskellige aromaer kommer til udtryk. Den efterlader tynde gardiner på glassets side, og de bliver siddende længe. På oversiden af vinen ses mange perlende bobler, som kommer fra dekanteringen. Jeg dufter til den, og den velkendte kraftige spanske duft fra Tempranillo-druen kommer til udtryk: Primær bærduft kommende fra solbær, sorte kirsebær, jordbær og ribs med tilsatte aromaer fra lakrids og peber. Den dufter rigtig godt og med en kraftig intensitet. Lidt sødme – sikkert vanilje, som er meget normalt at tilsætte i Spanien – anes også i duften.

Smagen er dog ikke helt så kraftig som duften, men stadig på sædvanlig spansk maner. Den er meget tør med en del tanniner og et balancerende syreindhold. Udover de samme aromaer som fra duften, efterlades man med smag fra cedertræ, røg og lidt chokolade. Kroppen er medium – en anelse skuffende, idet smagen ikke fylder munden ordentlig ud. Den har en længere eftersmag.

Samlet kvalitetsmæssig har jeg fået en acceptabel vin, hvor man ikke bliver direkte skuffet, men heller ikke overrasket. Men til prisen er vinen ganske god.

 

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.