Dejlig frisk hvidvin fra Fritsch

Den sidste flaske vin fra sendingen fra Wine.dk er en hvid østriger. Lige præcis Østrig og i særdeleshed Tyskland laver nogle super gode hvidvine – men er i folkemunde mest kendt for deres Qualitätswein. Specielt det billige Liebfraumilch fra de tyske grænsebutikker, som de fleste af os husker vores bedsteforældre drikke. Det er bare synd, at specielt disse lande associeres med de billige vine, som nærmest ikke kan kaldes vine.

DSC_6586

Pebret hvidvin

Denne flaske er lavet på den grønne drue Grüner Veltliner, som bliver meget flittigt brugt i specielt Nordøstrig. Druen er kendt for din pebrede smag, så jeg glæder mig til at smage vinen og se, hvor pebret den er.

Flasken er den sædvanlige Riesling-flaske med skruelåg. Den blev serveret ved 15 grader, og vinen har en flot, let-gylden farve. Rent farvemæssigt ligger klarheden mellem den vandede Riesling og en gyldne Chardonnay. Den har tykke og tunge gardiner, der hurtigt falder ned langs siderne. Jeg slyngrer vinen rundt i glasset og duften af peber og æble er tydelig. Også lidt blomstret duft. Den virker sprudlende, lidt cava-agtig uden at glemme, at den er en hvidvin.

Rigtig god til prisen

Smagsintensiteten er mild, den ligger et sted mellem halvtør og tør med behageligt syreindhold. Ved at gurgle den i munden, bider syren en anelse i kinderne – hvilket jeg elsker ved hvidvine. Tannin og bitterhed passer perfekt sammen med syren, og sødmen komplimenterer peber-smagen. Jeg savner dog lidt mere tannin, så sødmen ikke er så fremtræden. Jeg vil dog ikke kalde den sød – overhovedet ikke. Den smager af æble, hvid peber og blomster. Ellers er smagen lidt neutral.

Den har en anelse tynd krop, hvor jeg godt kunne tænke mig lidt mere fylde. Men ellers er det en god sommervin for en typisk drue fra Østrig. Den er let og forfriskende og passer godt til lyse retter. Samlet set får du en rigtig god hvidvin til 99 kr, hvor den charmerer med en dejlig frisk smag og god sødme. Den er ung, smager bedst uden mad, og bliver tømt alt for hurtig. Køb endelig nogle flasker til samlingen!

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.