Vinas del Amarosa – En overraskelse

Sommervarmen og de solrige dage er begyndt at dukke op. Og i påsken var det jo særdeles godt. Og i forbindelse med lidt fødselsdags komsammen, havde jeg i tankerne at servere både rødvin og hvidvin til maden på terrasen. Jeg fandt derfor 4 flasker Vinas del Amarosa – Sagvignon Blanc handlet i SuperBest.  Men hvor længe har de ligget? Og hvornår er det fra? Se det var det store spørgsmål. Får faktisk mener jeg at de blev indkøbt til min 30 års fødselsdag, og derfor var resterne fra dengang.. Og det er jo som nogen måske nok ved nogle år siden. Faktisk hele 5 år siden.

Og 5 år er meget for en vin der normal koster 29,95 kr. og kan hentes på tilbud for 4 for 100,- kr. Men jeg satte mig for at prøve den nedkølet et par dage før jeg ville servere den, for at sikre mig at den nu også var til at drikke. For ellers måtte jeg en tur afsted, og hente lidt nyt. Men det sjove er, at der ikke er på skrevet noget årstal på flasken. Hvilket gør det endnu sværere at sætte produktions dato på. Men et gæt vil være at den er produceret omkring år 2004

Så skal den åbnes

Og det var faktisk ikke så nemt. For proppen sad super godt fast. Faktisk så godt at den knækkede i forsøget med at få den op. Den sidste halvdel kunne dog forsigt lirkes op, selvom der desværre røg lidt korkstumper ned i flasken. Men en filtrering ved ophældningen rettede op på det igen. Og den smagte faktisk bedre end jeg husker den. For nøj hvor havde den modnet godt. Så derfor tænkte jeg, at hvis der var en flaske tilbage, så måtte der lige komme en anmeldelse ud af det ved senere lejlighed. Og det er så blevet nu.

Alle flasker havde problemerne med proppen. dog var jeg mere heldig med de 3 sidste flasker ikke at drysse prop ned i flasken.

Syn og smag

Og lige nu sidder jeg så og ser på en flot moden korn gul vin i glasset. Den har super flotte gardiner, der hænger pænt på siderne. Duften er ekstrem mild med en let syrlighed. Svær at bestemme helt, men virker frugtrig. Der er ingen grums eller andet at spore i glasset. Klar og super flot farve.

Jeg var meget spændt på hvordan den smager. Og er kommer jeg til overraskelsen. Og SuperBest skriver at den skulle være tør og liflig. Men wow.. lagringen må have ændret det. Den lander blødt og cremet på tungen og er bestemt ikke tør. Den er faktisk på vej over grænsen til den sødlige side. Det tørre bid aner man dog stadig i baggrunden. Men falder i flot harmoni men nu søde drejning den har taget.

Eftersmagen hænger fint på ydersiden af tungen. Og det var et godt stykke tid før Vinas del Amarosa klinger stille af.

Vurderingen

Den smager rigtig godt afkølet til mellem 10-15 grader. Og det på trods af at den har 5 år på bagen i vinreolen. Om jeg blot har været heldig med denne ukendte årgang, eller om man rent faktisk skal anbefale at lægge Vinas del Amarosa på lager er svært at sige. Men det er i hvert fald ramt min smag. Og jeg er begejstret for hvad en vin til de penge har præsteret. Sjælden at man kan få en sådan oplevelse ud af det.

Så til 30 kr. flasken eller tit på bud, så kunne jeg godt fristes af at gøre en forsøg mere.

Til sidst lidt fakta. Vinas del Amarosa er fra Chile og er produceret på Sauvignon Blanc i Central Valley og er på 13% alkohol.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

  1. Kim Nymann Christensen

    Det er utroligt, at man kan gemme en billigvin i så mange år og så få en fornøjelse ud af den. Det må være takket din vinkælder. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.