Spansk lækkerbisken behager med lidt mystik

Det er snart ved at være en vane, at der i weekenden skal smages på mindst 1 flaske vin. Lørdag aften kom det så til endnu en spanioler til mig. Denne gang dog i et par prisklasser højere end fredagens Amadeus.

Vinen hedder La Huella de Adares og er en årgang 2008. Og kommer fra Bodegas som har hjemsted i Almansa i det østlige Spanien. Det er Wine.dk som har været så venlige at byde os på at smage denne flaske. De sælger den via deres hjemmeside for 79,50 kr. pr. stk ved køb af 6 stk.

Når man læser deres salgstekst, så bliver der lagt op til en spændende oplevelse. Den har fået gode vurderinger at både danske anmeldere og selveste Robert Parker. Så det var spændende at se om jeg kunne være enig med dem.

Så skal den vurderes

Jeg gav den en omgang iltning inden servering for at få sluppet aromaerne løs, og åbne smagen op  da det jo en 2008 stadig må betragtes at være en ung vin.

Straks da den syntetiske prop kom af flasken fornemmede jeg en kraftig frugt duft. Og denne blev kun mere tydelig af iltningen.

I glasset viser den en flot mørk rød farve, og den gardiner hænger flotte tykke på siderne af glasset. Duften er helt klart frugtrig men mystisk. Den er svær lige at præcisere til en eller to bestemte frugter. Den giver mig fornemmelser af lidt jordbær, blomme, solbær. Svær at skille fra hinanden som lige som rynkebys blandede saft. Og det skal ikke forståes negativt. Men La Huella de Adaras indbyder til gætterier og udfordrer skønt.

Tanninen er tydelig men klart behagelig, og er med til at give vinen karakter. Den er med til at hive fad smag nuancer med. Som er med til at give den super finish. På styrke sisden ligger den lige over middel. Smag og styrke harmonerer rigtig godt, og sammen med en flot eftersmag, som hiver en smule peber frem i billedet. Den kilder blidt på tungen, og er med til at slutte smags oplevelsen flot af.

De sidste fakta før den endelig dom

La Huella de Adaras er lavet på 3 forskellige druer:

  • 60% Garnacha Tintorea
  • 30% Mourvèdre
  • 10% Syrah

Og den fadlagres på franske barriques i 1 år.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Pingback: Madblogs.dk

  2. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.