Pas på! Kraftbombe fra Chile

Der skulle en oversøisk vin på bordet til aften, og det var jo fristende at tage en af de nyindkøbte, som jeg købte i Vinoble i sidste uge. Iflg. bestyreren var den ene af dem, jeg kom hjem med, en madvin. Så derfor besluttede jeg mig for at se, om den kun kunne bruges til mad.

Spændende duft

Den blev åbnet, og efter en dekantering sprang duftene i næsen ved ophældning. Den duftede mørk, og svesker, vilde bær, skovbær, lakrids og solbær blev blandet i én og samme duft, og til at state med var lidt svært at skille aromastofferne fra hinanden.

Escudo Rojo
En kraftig bombe fra Chile.

Jeg vil ikke sige, at duften skuffer, men den virker en anelse for rodet og dominerende. Som en anden vin, jeg lige har anmeldt, så virker denne også til at vil en masse. Men i stedet for at skuffe fælt, så efterlades man med et indtryk, at den måske kan byde på noget igennem smagen.

Maskulin smag

DSC_6446Smagen er tør med en frisk syrlighed, der sammen med en kraftfuld, frugtrig smag og en lang, cremet eftersmag med anelser af chokolade, tiltaler den nok mest det mandlige publikum.

Sammensætningen af druerne gør også vinen tung og mørk. Cabernet Sauvignon giver farve og tannin, Carmenere giver en dyb farve, Cabernet Franc har markant frugtsyre med en parfumeret aroma og Syrah giver tannin, aroma og fylde. Sammensat giver det en mørk, aromatisk og tung vin. Lige noget der passer super godt til mad.

Der er ikke så meget tydelig sødme i hverken smag eller duft, og med den meget tørre smag sammenholdt med den kraftfulde mørke frugtsmag, vil nogle måske savne den milde smag, som der mange gange er i f.eks. de italienske. Men det er det lækre med de tusinde og atter tusinde producenter; der er ikke to vine med den samme smag. Dejligt!

Perfekt til mad – men ikke hvilken som helst

Jeg blev lovet en vin, som er god til mad og ikke så god til at hyggedrikke. På det punkt giver jeg ham helt ret. Der blev drukket lystigt mens maden var på bordet, men efterfølgende kneb det lidt med interessen for den. Den er tør og kraftig og passer derfor godt til okse- og kalvekød med en god marmorering. Den overtager ikke smagen af maden, men alene er den for dominerende.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

 1. Vin fra Chile synes jeg ofte er spændende vin, så denne skal da prøves. Tak for tippet 🙂

  Hilsen

  Theo
  http://italienskrestaurantkøbenhavn.dk/

  • Kim Nymann Christensen

   Jeg er helt enig. Der er noget specielt ved mange oversøiske vine. Denne er bestemt værd at prøve.

 2. Thomas Grenberg

  ja sjovt falder tit over vin fra Chile. Tarapaca som er Chilensk er faktisk rigtig god lige som Diablo vinen. Der er et eller andet over en Cabernet Sauvignon fra Chile

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.