Moscato Spumante – her får du mange bobler for pengene

Det er ved at være sommer. Hvis man ser på vejrets udvikling her de seneste par uger, så kan man jo se og mærke, at vinteren endelig er slut (selv for Nordjylland :-)), og foråret er ved at gøre sig klar til noget sol og regn. Graderne stiger også uden for, og i disse dage ligger den på 10-12 grader om dagen. Det er fint, og med en masse sol får man lyst til sommerdrikke. Hvidvin, rosevin og Asti begynder at komme over disken i supermarkederne og vinforretningerne. Derfor ser man også tilbud på disse vine forskellige steder.

På tilbud i Rema1000

Jeg var i Rema1000 for at handle ind, og de havde reklameret med hvidvin og muskatvin til 29 kr. Et tilbud, som jeg ikke kunne komme uden om. Derfor besluttede jeg mig for at tage en flaske af den søde Moscato Spumante fra Asti-området med hjem. Jeg er ikke den store Asti-drikker, men en gang imellem er det dejligt med en sød flaske til en eftermiddag på terrassen. Idet vi har ryddet op uden for og netop gjort terrassen dobbelt så stor, så er de gamle møbler smidt ud, og vinen skulle derfor nydes inden for. Ingen problem – solen når også ind af vinduerne. 🙂

Den kommer med fin champagneprop, som blev skudt langt ud af terrassedøren. Det er en klar og lys boblevand med en frugtrig og brusende smag på tungen, hvor kulsyren er meget tydelig. Der er overhovedet ingen syre, idet vinen er lavet på grønne druer. Den er meget sød – måske en anelse for meget. Derudover mangler den lidt bitterhed, som en hvidvin byder på. Jeg ved godt, at dette er en muskatvin, men den kunne godt have lidt mere friskhed og bitterhed, som man ser i hvidvine. Mange producenter af de rigtig gode muskatvine tilsætter et pift af kulsyre for at give dem lidt friskhed frem for den typiske sukkersøde smag. Her falder vinen nemlig igennem. Derudover synes jeg, at kroppen er for tynd og den mangler struktur. Selve smagen er – bl.a. på grund af kulsyren – lidt udefinerbar og det kan være svært i starten at beskrive andet end sødmen.

Ikke noget specielt – men et godt køb

Generelt set er det et godt tilbud, hvor du får lidt boblevand til en varm sommerdag. Den er ikke noget specielt, men kan helt bestemt drikkes, og jeg kunne sagtens finde på at købe en flaske til en varm sommerdag.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.