Miros de Ribera – Reserva 2004

Så fik jeg fundet den sidste flaske fra Wine.dk frem. Stort tak til Wine.dk for at have lad os på druerne.dk smage nogle af deres mange vine. Det har været super spændende at stifte bekenskab med nogle flasker, som man ikke falder over i supermarkederne, og som har vist os hvorfor at det kan være værd at betale lidt ekstra for en god flaske vin.

Vi må straks til sagen. Miros de Ribera kommer fra en spansk vingård der hedder Bodegas Peñafiel. Den ligger ca. 80 km fra Valladolid i den nordlige del af Spanien. Du kan se billeder på Google.

Af med proppen

Menuen stod på lidt godt fra grillen. Så derfor måtte jeg også hive denne flaske Miros de Ribera frem. Jeg var meget spændt på om den levede op til Wine.dk‘s salgs tekst. Så det vil jeg lade komme an på en prøve.

Jeg fik åbnet flasken og kunne straks snuse fad. Og selv om det ordentlig snus med næsen syntes surt, var jeg derfor bange for at den måske var ramt at propsyge. Men den fik chancen. Og det viste sig, at den var som den skulle være.

Da den kom i glasset og blev iltet, frigav den sit sande jeg. Den stod elegant og mørk bordeaux- rød, kun tendens til transparent helt ude i kanten.

Duften springer direkte i næsen. Solbær og blommer og ikke mindst fad. Man skulle tro at man snusede direkte fra åbningen af fade, som vinen været lagret på. Duften er kraftig og klæder den virkelig.

Men nu til smagen. Det første der rammer tungen, er den søde smag af blommer og en fyldig frugtsmag, hvor også solbær findes. Men så overtager Miros de Riberas fantastiske tørhed. Den mærkes i hele munden. Tunge og kinder trækker sig sammen og fadsmagen tager over. Og den er tør.. virkelig tør. Og den bliver ved med at hænge i munden rigtig længe givet af den gode smag.

Vurderingen

Den gjorde sig rigtig flot til maden (som var kalvebøffer fra grillen med græsk inspirerede salater). Men nøj, hvor er den en super vin at nyde alene også. Der kan man virkelig få ro til at nyde dens frugtsmag i kombination med fadsmagen. Den har en flot harmoni mellem frugten og fadlagringen. Og det, at den er så tør som den er, gør det til en speciel oplevelse.

En del tørre rødvine slipper sjældent godt fra det. Og har givet tørre vine et lidt dårlig ry, og mange undgår dem. Men denne flaske kan ændre synet på det. For her går det op i en højere enhed. Det er helt klart en nyder.

Det er bestemt også et besøg værd at kigge forbi Bodegas Peñafiel hjemmeside. Der står en masse gode informationer om deres vine, og hvordan de fremstiller dem.

Holdt op mod Felix Solis – Tempranillo Orquestra som jeg anmeldte i efteråret, så er der en meget større oplevelse med Miros de Ribera.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

 1. Kim Nymann Christensen

  Lyder som en god flaske. Og som et godt køb.

  Nu sammenligner du denne med Felix… det er vel også en farlig sammenligning, idet denne er 3 gange så dyr. Er denne i så fald 3 gange så god? 🙂

  • Ja se.. det er jo et godt spørgmål.
   Når man nu ser på karakteren, så er den jo kun en 60-70% bedre. Men nu følger pris og karakter jo heller ad ligefrem proportionalt.

   Så derfor tør jeg godt vove den påstand at den 3 gange så god. Er man til en super tør vin, så spiller denne virkelig med musklerne. Den er markant anderledes i forhold til Felix Solis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.