Gyldne dråber fra Tyskland

Endnu en vin fra Wine.dk skal anmeldes. På vores påskeferie havde vi taget denne spændende hvidvin med, som skulle serveres til vores fiskemåltid. Man siger jo at hvidvin passer til fisk og skaldyr, så det var en god årsag til at besøge den lokale fiskehandler.

Gunderloch i den frie natur

Praktisk oplysninger

Lys og klar

Vinen kommer med det praktiske skruelåg i en Riesling-flaske. Den blev holdt kølig indtil serveringen, og vi var spændte på at smage en tysk vin. Vi havde ikke smagt tysk vin i mange år, og egentlig bunder det i, at vin fra dette hvidvinsland forbindes med de billige kvalitätswein fra grænsebutikker. Ikke den store kulnariske oplevelse – egentlig langt fra.

De gyldne dråber smages

Vinen byder på en cremet og blød smag med krydrede undertoner af peber og citron. Det er en helt bestemt en behagelig krydring, som passer godt til de forskellige fede fisk, som blev serveret. Lige præcis pga. krydringen blev fiskene ikke dominerende. Smagen er mild og frugtrig med en tydelig smag af restsukker. Der anes æblesmag og harpiks – måske birk.

Eftersmagen er mild og sød som æblecider – bare uden kulsyre. 🙂 Ikke at vinen er sød, men eftersmagen efterlader et tydeligt spor af restsukker. Eftersmagen er lang og konstant. Den er lys og tynd med en mild intensitet og kan sagtens drikkes nu, men vil udvikle sig over de næste 7-8 år. Drikkes den nu, vil du smage en ung og en anelse tillukket hvidvin, som dog helt bestemt er pengene værd. Gemmes de i nogle år, vil du få en super flaske hvidvin til en fantastisk pris.

Dommen

Alt i alt en dejlig smag på en varm sommerdag, hvor flasken blev tømt forholdvis hurtigt – og det er kun et godt tegn.

Tak til Wine.dk/Vinens Verden i Odense.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.