2008 Valpolicella Superiore – Villa Annaberta

Jeg var forbi Super Brugsen lørdag og fandt et tilbud på en Ripasso fra Annaberta. Den var på tilbud til 45 kr med en besparelse på 33 kr. Til den pris kunne vinen ikke skuffe, så spørgsmålet var hvor god den ville være til aftenens roastbeef.

Jeg har fat i en Superiore-udgave, som betyder at vinen har lagret i mindst 1 år.

Valpolicella i en Superiore-udgave

Ved ophældning fremtoner en mørk rubinrød vin med perlender bobler. Tykke gardiner ved slyngning. Ikke helt tynd men heller ikke cremet.

Dufter af solbær, svesker, kirsebær med en sødlig og frugtrig nuance. Den virker en anelse dominerende – lidt som om, at duften bare vil presse sig på for at give store forventninger.

Mild og behagelig smag med en anelse syrlig. Medium intensitet med middel tannin. Lavt syreindhold og semilang, halvtør eftersmag. Smagen domineres af sødme fra brombær, solbær og lidt vanilje. Smagen af eg virker en anelse undertrykt. Indeholder 7,5 g restsukker pr. liter, hvilket er mere end mange andre vine.

Den er drikkeklar, men gem den evt. til 2012 – det vil styrke smagen. Den blev serveret ved 14-15 grader og det var perfekt. Bag på flasken står der, at smagen er kraftig, men dette er en overdrivelse.

Prisen taget i betragtning er den super god og virkelig pengene værd.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

 1. Hej Kim

  Havde faktisk selv sådanne 2 flasker liggende fra lang tid siden. Som jeg serverede til gæsterne i påsken.
  Jeg selv var en anelse skuffet over styrken. Havde forventet lidt mere kraft i smagen. Men alt i alt, så er jeg enig med i vurderingen.

  • Kim Nymann Christensen

   Hej Brian
   Anmeldelsen blev lavet lidt hurtigt, så jeg fik sikkert ikke skrevet det tydeligt nok. Men jeg er helt enig med dig.
   Styrken virker for dominerende – ment på den måde at den VIL en masse, men ORKER ikke alligevel. Måske med noget magi fra noget parfume tilsat.

   Når det så er sagt, så synes jeg ikke at intensiteten, syren og sødme stemmer overens. Intensiteten skuffer, syren er for bitter og sødmen er for dominerende.

   Men god til prisen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.