Tør og harmonisk italiener imponerer

78Det er mig en stor fornøjelse at kunne få lov til at anmelde denne vin for druerne.dk. Kim og Brian var så venlige at sende mig en flaske fra den prøvepakke de modtog fra wine.dk. Har en forkærlighed for Italien og deres vine, så er ekstra spændt.

Wine.dk

En spændende vinhandel med vin for en hver smag og priserne ligger fra 55 kr til 299 kr de fleste med 6 stk priser. Vinen kan bestilles online eller fås hos en af de mange forhandlere i hele landet. Siden er et godt besøg værd.

Inden prøvesmagningen gik i gang, har jeg surfet lidt efter anmeldelser, og det er lidt blandet men mest positivt, så det bliver ekstra spændende at smage om den så lever op til prisen og forventningerne.

Skrevet om vinen:

Ekstra bladet skriver: En noget kedelig vin hvor frugten savnes og den virker lidt spids. 3 stjerner.

Politikken skriver: Glimrende duft med middel dyb frugt og et strejf af tobak og tørhed. Klassisk Chianti. 5 glas

Vinavisen.dk skriver: Superlækker rødvin, moden, afrundet – harmonisk. En nydelse. 5 stjerner

Førstehånds indtryk:

Selve flasken virker rustik med korkprop og rød folie omkring og etiketten har våbenskjold og italiensk beskrivelse, et ganske positivt første hånds indtryk. Enkelt og elegant.

Da proppen blev trukket op fornemmer man en kraftig duft af modne bær blandet med kork duften. For at få mere ud af vinen har jeg valgt at lade flasken stå og ilte i en time inden den blev hældt op i glasset.

Syn-, duft- og smagsindtryk:

Ved ophældning i glasset virker vinen en anelse tynd, den har nu alligevel en flot mørk rød farve men klar i kanten, gardinerne er klare men falder dog hurtigt ned af siderne. Man fornemmer igen bærrene og en frugtduft der er mild.

Første mundfuld overasker positivt, først fornemmer man den frugtagtige smag og en god gang bær med sveske og blomme, for så derefter at bombardere munden med tørhed og en krydderet smag der ebber ud i en mild og behagelig eftersmag hvor man fornemmer kaffe og tobak.

Denne vin vil være en god ledsager til vildt, en god lammesteg eller en god oksesteg fra grillen.

Er godt enig med et par af anmeldelserne af denne vin, den er harmonisk og meget behagelig i munden. Man fornemmer at det er en vin der er kræset om og at den prismæssigt ikke hører til i den billigste ende.

Opsummering

Mangler du en vin til et middagsselskab hvor vinen skal være tør og harmonisk i smagsindrykkende og maden vil være rødt kød, er denne vin et godt bud, den kan klart anbefales.

Endnu en stor tak til kim og Brian for at give mig muligheden for at smage denne Toscana vin. Også en stor tak til Wine.dk som har været så venlige at sende en prøve kasse til druerne.dk.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

5 Kommentarer

 1. Hej Thomas.

  Fint lille review.. Jeg undre mig dog lidt over jeres karakter på siden, har i et sted hvor jeg kan se en oversigt over hvad de forskellige % betyder?

  God vind.
  Rasmus Greis

  P.s du skriver du har lade flasken stå en times tid, har du dekanteret den, eller blot åbnet flasken? 🙂

  • Kim Nymann Christensen

   Hej Rasmus og tak for din kommentar

   Jeg vil gerne svare på dit første spørgsmål. Sidste spørgsmål må vi lade Thomas definere.

   Det er faktisk mig, der har indført den procentuelle fordeling af karakter, så jeg vil gerne prøve at svare på hele idéen. Tanken bag filosofien er at de forskellige anmeldelsers karakter skal kunne sammenlignes. Det kan ikke oversættes direkte fra Robert Parkers pointskala eller andres pointsystemer, men blot være en sammenligningsfaktor mellem den dårligste på 0% og bedste på 100% med 50% som en middelkarakter. Men igen… hvad er “den bedste”? 😉

   Når det så er sagt, så har jeg gået og tænkt over at definere karakterskalen på samme måde som f.eks. I selv gør. Men idet vores anmeldelser som regel tager udgangspunkt i prisen (med tanken om value for money), så skal det ikke kun være en score, der siger en “god vin” men hvor god.

   Jeg håber at det giver mening. Og tak for din undren – det har fået mig til at opprioritere opgaven med at definere skalaen. 🙂

   Bedste hilsner
   Kim

 2. Thomas Grenberg

  Hej Rasmus

  Takker for de pæne ord. Ville have kastet bolden over til Kim med karakterene men det har han jo så lige svarret på.

  Jeg trak kun proppen op og lod den stå i en time, valgte ikke til anmeldelsen at dekandere den, men det havde jeg gjort hvis den skulle severes til gæster.

  Drak et par glas mere søndag aften til oksebøf og flødekartofler og igen imponerer vinen, synes den er rigtig god

 3. Mange tak for jeres svar 🙂

  Ja jeg har ikke selv de bedste erfaringer med “blot” at åbne flasken. Men det er selvfølgelig bedre end ingenting 🙂
  Jeg glæder mig selv til at smage den, er ret sikker på jeg har den liggende et sted.

  mvh
  Rasmus Greis

 4. P.S til kim:

  Jeg kan godt se det perspektiv med value for money og pinot skalaen er svær.
  Men synes det er godt i giver point, fremfor blot 5 stjerne som vinavisen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.