Kraftbasse fra Australien

Endnu en vin fra Wine.dk, som imponerer lige fra start til slut. Denne gang er det en rødvin fra Australien fra det anerkendte område Barossa Valley i det sydøstlige Australien. Denne del af Australien står for halvdelen af hele landets produktion, og med et landareal, der er 14 gange større end Frankrig, bliver der eksporteret rigtig meget vin. Faktisk er Australien verdens 3. mest eksporterende land, og i Danmark er ca. 10% af alle serverede vin herfra.

Wallace of Scotland

Navnet Wallace stammer fra producentens mors familienavn, som har sine rødder i det gamle Skotland. Wallace by Ben Glaetzer er en spændende og anderledes vin. Hvis du ikke allerede har prøvet en vin fra Australien, har du virkelig noget til gode, for kraftige og frugtrige vine er nærmest deres varemærke. Jeg har fået indtil flere fra dette skønne vinland, og nogle er bedre end andre. Både Thomas Grenberg, Brian Haahr-Nielsen og undertegnede har anmeldt en australier, hvor de har fået hhv. 70%, 68% og 50%. Denne gang er kvaliteten helt i top.

Selve flasken kommer med skruelåg, og det er en løsning jeg bliver mere og mere glad for. Nem at åbne (min datter på 4 år åbnede denne!) og når resten skal gemmes til næste dag, skruer man bare låget på igen. Flasken har et fedt design – sort og hvid i kontrast med en bordeaux-farve i midten af logoet til at bryde det hele. Den kommer i den sædvanlige bordeaux-flaske og med meget udførlig beskrivelse bagpå.

Den bliver hældt op i mine Spiegelau Authentis-glas, som jeg er yderst tilfreds med. Vinen syner meget mørk og ren og en anelse klar i kanten. Den er ikke helt cremet, men har en dejlig konsistens og en meget dyb intensitet. De tykke gardiner viser tydeligt det høje sukkerindhold.

Hvilken kraftbasse!

Nærmest inden jeg får slynget vinen rundt i glasset, kan jeg dufte den kraftige og meget koncentrerede frugtduft. Solbær og kirsebær er de mest tydelige dufte, der sammen med vanilje dominerer fuldstændig. Umiddelbart virker det til, at vinen ønsker at signalere, at her kommer en kraftbasse, som nok skal udfordre dig. Gode signaler at sende til en person, som gerne vil udfordres! Lad os se hvordan den smager.

Og hold da op for en kraftbombe. Jeg gurgler vinen og den smager tør og kraftig med en konstant eftersmag. Det er en super god fornemmelse og vinen virker meget “helstøbt”. Den tørre smag er sammen med den kraftige frugtsmag en yderst behagelig sammensætning, og med en lang eftersmag giver det en god og “helstøbt” oplevelse. Vinen har en stop krop og intensiteten er meget kraftig. Smagen virker cremet og hvor den søde duft kom fra vanilje, kommer smagen fra kanel.

Hvad gør så denne vin spændende?

Kort sagt: Den giver en oplevelse, som andre vinlande ikke kan give. Den er ikke kraftig som de spanske, bløde som de italienske eller sofistikeret som de franske. Den er helt sin egen, hvor de mørke, kraftige Shiraz-druer virkelig dominerer og overtager styringen. Den udfordrer dine smagsløg og din nysgerrighed, for du kan ikke hælde et glas op og blot drikke den som en ganske almindelig flaske vin, hvorefter du siger til dig selv, at det var en ganske udmærket vin. Her får du en vin, som fylder din mund med oplevelser og smag, som du husker tilbage til.

Er det verdens bedste vin?

Hvis du spørger mig, så nej. Det er en fremragende vin til en fornuftig pris, hvor du får en stor oplevelse. Men hvis jeg sammenligner med den tidligere vin fra Wine.dk, Miros de Ribera, som jeg anmeldte i sidste uge, så er prisen lidt for høj. Miros de Ribera fik en karakter på 89 point til en pris under halvdelen af denne. Det gør også denne anmeldelse en del sværere, idet denne vin er bedre på alle områder – men ikke dobbelt så god. Der er mange ting, der spiller ind, når en vin skal prissættes, og disse to vine kommer ikke engang fra samme kontinent. Men har du 159 kr er den bestemt et køb værd, og en oplevelse får du i hvert fald. Jeg kunne godt finde på at købe nogle flasker at have på lager.

Tak til Wine.dk for fremsendelse af prøve.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.