Heartland Stickleback Reserve 2009 – En hundestejle fra Australien.

Stickleback-thumbSå blev det også min tur til at smage på en af flaskerne fra Wine.dk. Mit valg faldt på en Australsk vin med det spøjsenavn: “Heartland Stickleback”. Hvilket direkte oversat til dansk lyder “Hjerteland Hundestejle”. Men forhåbenlig smager den ikke helt af fisk.

Vin producenten er Ben Glaetzer, som står bag en lang række spændende vine. Han er søn af en vinmager, og er gået i sin fars fodspor. Du kan læse en masse spændende information om Ben Glaetzer og han far Colin Glaetzer på deres hjemmeside: http://www.glaetzer.com/

Det ydre indtryk

Udover det muntre navn, så har flaskens etiket også aftegnet 3 hundestejler på fronten. Den er sat simpel op, med brug af kun sort og rød på hvid baggrund. Flankeret af en rød hals, med skrulåg. Og dermed dejlig nem at åbne, samt garanti for, at den ikke har propsyge.

Wine.dk skriver at Heartland Stickleback Reserve er lavet specielt til det danske marked. Den er sammensat af hele 4 druesorter:

 • Cabernet Sauvignon 45%
 • Shiraz 38%
 • Dolcetto 9%
 • Lagrein 8%

En spændende sammensætning, som jeg ikke selv før er støt på.

Krydret duft

Vinen tager sig godt ud i glasset. En flot dyb rød farve, der toner en smule hen mod de brune toner. Dog virker den lys helt ude i kanten. Gardinerne er hæderlige uden at være pralene. De løber let retur i glasset, og efterlader et tynd gardin. Alkohol procenten er dog i den højere niveau på 14,5%.

Når man sætter næsen til glasset, fornemmer man at der er kraft i sammensætningen af druer. Solbær duften går lige i næsen med det samme. Utrolig frugtrig duft.

Duften virker også afslørende på, at denne vin måske ikke er helt færdig med at udvikle sig.

Så skal der smages

Ligeså snart Stickleback rammer tungen, mærker man dens frugtsødme. Som samtidig slipper en fantatisk frugtsmag løs i munden. Solbær og kirsebær er det første man tænker på. Høj på frugtsyre, der virkelig bygger op om frugtsødmen. Sødmen giver også en fornemmelse af chokolade.

I overgangen til eftersmagen, bliver man overrasket over den utrolig bløde tannin der fremkommer. Sammen med den følger smag af lakrids og vanilje.

Den er ikke super kraftig, men flot rig på smag, som behager mig. Efter smagen har en fin længde, og er med til at give den et rigtig flot helhed.

Ligesom duften, giver smagen også anledning til at sige, at den sagtens kan gemmes 3-4 år endnu, hvor den vil vinde yderligere.

Det samlede resultat

Når man køber en vin til 80 kr. flasken, så forventer man også at den dobbelt så god som den til 40,- flasken. Og jeg må indrømme at jeg positivt stemt for den. Faktisk syntes jeg at prisen på de 79,50, som Wine.dk tager for Heartland Stickleback Reserve er passende. De har ramt spot on.

Samtidigt viser det også at de specialisere vin forretninger kan nået mere, end hvad supermarkederne kan levere til samme pris. Denne flaske er et sikkert hit til prisen.

Du kan læse mere om vinen på Heartlands hjemmeside: http://www.heartlandwines.com.au/wines/9478.asp

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

5 Kommentarer

 1. Thomas Grenberg

  Endnu et hit fra Wine.dk, de har fundet nogle gode vine til jer.

  Måske skulle vinen skifte navn til Nickleback (hård,kraftig udadtil men blød inden i)

  • Hej Thomas

   Ja… det bliver spændende at se hvad de resterende flasker kan byde på. Reolen bugner pt. på spændende flasker der skal smages.

   Så må se hvad jeg finder frem denne weekend.

 1. Pingback: Madblogs.dk

 2. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

 3. Pingback: Tore Scheel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.