Graspadolce – Lambrusco Grasparossa di Castelvetro

Solen ramte sommerhuset og det skulle fejres med et skønt glas køligt Lambrusco som wine.dk var så venlige at lade os anmelde. Druerne var samlet i sommerhuset til lidt fælles ferie, hvor vi samtidigt vil kigge nærmere på en række forskellige vine. Denne eftermiddag var den en kølig Lambrusco Grasparossa di Castelvetro som havde ligget på køl, klar den den varme eftermiddags sol ved Ringkøbing fjord.

Lambrusco – plagen fra 80’erne

Vi var alle spændte på hvordan den smager, da vi kun havde minder fra dengang at Lambruscoen var en lyserød champagne ligende drik, som var billig i supermarkederne. Siden har vores

kvalitets krav rykket sig en god del.

 

Flasken var blevet lagt på køl og taget ud i god tid, sådan at den fik en passende temperatur ved servering. Da den blev åbnet, og hældt i glassende havde den en helt anden farve end vi havde ventet. Den havde en super flot klar mørk rubinrød farve. Let skummende som man ser champagne gøre det. Boblerne var elegante. Og folk ventede spændt.m

 

I dagens anledning sad vi hele 4 personer i test panelet. Kim, vores fruer og jeg selv. Så der blev snakket åbent om dens fremtoning. Duften var alle enige om indeholdte solbær. Men også kirsebær blev nævnt. Dette gav hurtigt associationer til ribenas solbær saftevand, men ment på en positiv måde. Den var nemlig utrolig frugtrig i sin duft.

 

Spændingen var derfor stor da der skulle smages. Og ikke mindst hvad de 4 smagsdommere havde at sige. Kunne vi blive enige?

Bedømmelsen

Vi blev alle positiv overraskede. Den smagte fantatisk. Igen blev solbær hurtigt nævnt, en stor smagsfaktor. Men også hindbær og blomme kom hurtigt på listen. Den var utrolig frisk og velsmagende. De friske bobler og frugtsmagen gør den let og luftig, trods solbær og blomme godt kan gøre en vin tung. Den har en let sødme som er med til at give lambruscoen dette løft.

Det svære er så at sætte karakter på en sådan flaske, når vi nu ikke har den store erfaring med Lambrusco. Men efter at have læst lidt op på emnet, så virker vores imponering af flasken ikke at være fremmed for andre der har kigget nærmere på Lambruso Grasparossa di Castelvetro.

Fruen var ellevild med den, så det kan være man skal overveje en kasse til reolen. I hvert fald ikke sidste gang jeg vil prøve en Lambrusco.

Besøg producenten Zanasi og læs mere om deres produkter og dyrknings metoder: http://www.zanasi.net/

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Thomas Grenberg

    Er der noget som 80’er fest med Lambrusco til 19,95 fra Netto og små fine parasoller i ? nej vel.

    Dejligt at se at Lambrusco også kan give en smags oplevelse af store. Der er ikke noget som et godt glas vin i venners lag og i den varme er en kølig flaske Lambrusco jo sagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.