Ripasso fra Terre di Verona overrasker positivt

For et par uger siden faldt jeg over et tilbud i SuperBrugsen. En Terre di Verona Ripasso fra 2008 til kun 39,95. Det lød for godt til at jeg kunne lade den stå. Det var halvpris, i følge skiltet. At jeg tit vælger en vin fra SuperBrugsen skyldes, at det tit er der, vi handler ind til en god menu i weekenden.

Fredag aften skulle den så på bordet. Og efter at have smagt på en ret så  kedeli omgang husets vin fra Bones i Horsens dagen før, så var forventningerne skruet en god del i vejret.

Den kraftfulde duft

Allerede da jeg trak proppen op, fornemmede jeg en spændende bouquet af mørke frugter. Især blommer og kirsebær træder i karakter fra duften.

I glasset frigiver den virkelig sin duft, og den står men en flot med sin flotte nærmest rubinrøde farve. Den holder farven fint til kanten, og afsætter flotte gardiner som hænger længe. Slyng den let rundt i glasset og du vil slippe dens boquet løs.

Smagen

Nu er jeg jo vildt med de kraftfulde vine. Og denne skuffer mig bestemt heller ikke. Ved første mundfuld fylder Ripassoen mundhulen med sin frugtrige smag. Modne blommer og kirsebær. Og med toner af egetræ og lakrids. Den har en rigtig flot frugtsyre, og garvesyren bliver holdt dejlig blød og behagelig.

Men man det skal dog også siges, at selvom den er kraftfuld, så er den ikke så tung. Dette skyldes nok at den stadig er forholdsvis ung. Og det gør også at frugtsmagen er frisk. Og måske lige på vippen til at være for frisk.

Eftersmagen hænger behageligt i munden. Her kommer lakridsen godt frem.

Er man til kraftfulde vine, så kan den bestemt anbefales. Og til en pris på 40 kr flasken, så er den et positivt møde.

Bag om vinen

Det er en større producent der står bag denne Ripasso. De hører til i området omkring Verona. De producerer et væld af forskellige Amarone og Ripasso vine. Faktisk hænger Amarone og Ripasso også tæt sammen. Ripasso vinen gærdes nemlig sammen med stilke og skaller fra Amaronens gæringsproces.

Terre di Verona Ripasse er lavet på Corvina og Rondinella druerne.

Kig selv forbi deres hjemmeside, hvor du finder masser af information om deres vine og øvrige produkter som fx. grappa og oliven olie: http://www.cantinavalpantena.it/

Konklussionen

Finder jeg vinen på tilbud igen, så skal den nok en tur med hjem igen. Den kan bruges til de kraftige retter samt oste, men også nydes alene. Finder du den til under 40 kr. flasken, så giv prøv den. Den vil ikke skuffe.

Nu har jeg snart smagt en god del italienere. Så nu må jeg se om jeg hoppe væk fra Italien næste gang.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

7 Kommentarer

 1. Brian de Italienske vine er nogle man vender tilbage til igen og igen, har haft mange gode oplevelser med Italien på flaske. Denner her skal klart afprøves.

  • Hej Thomas
   Ja, Italien gemmer på mange gode perler. Men kigger man i tilbudsaviserne i dag, så er det meget præget af slå på de kendte navne til spotpriser.
   Fx. Barolo, Ripasso, Amarone.
   Der kan være en tendens til at en udvandning af navnet er begyndt, hvilket er lidt syndt.
   Men lige netop denne Ripasso, syntes jeg gør det rigtig fornuftigt.

  • Kim Nymann Christensen

   Helt enig, Thomas. Italien laver suveræne vine, som passer i manges munde og temperament. En ting er den bløde, milde smag – men det er også den silkecremede konsistent, som hører til i mange italiensk vine.

   MEN… som Brian også skrive, og som jeg har påpeget mange gange: Alle supermarkeder markedsfører sig med italienske vine, som har fået en åh så fin karakter i Ekstra Bladet eller andre medier. I en af Horsens Føtex’er i dag var vinkenderen super glad for at sælge Barolo på tilbud – og halvdelen af tilbudsvinene var italiensk.

   Fair nok, men der er altså andre lande, som laver lige så fin vin. Jeg har fået en spansk vin i dag, som var rigtig god (jeg er personligt helt vild med de spanske) og en australsk, som var endnu bedre.

   Og den Barolo, som Føtex gerne ville sælge med 50 kr besparelse fås sikkert i en anden årgang eller variation hos en vinhandler – bare med en bedre smag. De fleste producenter laver jo en god og mindre god udgave. Ikke at vinhandlere absolut har bedre vin, men mange supermarkeder sælger vine på navne og udmærkelser, hvor mange vinforretninger kender kvaliteten.

   Men det er blot min mening! 🙂

 2. Kim ja det er tydeligt at i øjeblikket er det Italienske vine der skal markedsføres overalt. Var i Super Brugsen for at se på overnævnte vin og Thisted havde den mindsandten også til en normal pris på 68,95 og to for 100, valgte ikke at købe den til den pris. tilgengæld bugnede afd. med den ene Italiensk klingende vin efter den anden og alle sammen bliver nærmest beskrevet som en fantastisk vin og nogle har en dag fået 5-6 stjerner i diverse aviser men men lærdom har vist mig at man ikke kan stole på reklame skiltende

  Ufatteligt hvor mange Baroloer og Amaroner der forhandles fra 69,95 til 149 kr med en kæmpe besparelse.

 3. Michael Poulsen

  Hejsa, jeg har til min rædsel opdaget, at denne fabelagtige Ripasso er udgået/eller ikke føres mere hos Super Brugsen. Ydermere kan jeg heller ikke finde den i Kvickly mere. Nogen der ved hvem, som fører vinen i dag? Eller hvor man kan finde den på nettet?

  På forhånd tak.

  • Hej Michael.

   Ulempen med de vine, som supermarkederne får produceret til deres hylder, er at de på et eller andet tidspunkt udgår. Dette er sikkert også tilfældet med denne variant, men hvis du tjekker deres hjemmeside, kan du se at den stadig produceres. Spørgsmålet er, om Coop skal have fornyet kontrakten med firmaet, og i mellemtiden har opbrugt lageret? Eller om den helt udgår af sortimentet? Kun Coop ved dette, og min anbefaling er at kontakte Coop for at snakke med den ansvarlige for vinindkøb, Martin Drewsen (hvis du allerede har snakket med butikkens vinansvarlig). Vi har tidligere snakket med ham, og han er meget hjælpsom.

 4. Michael Poulsen

  Okay, tusind tak for hjælpen! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.