Mercurey 1er Cru 2008 er for ung

Mercurey-1cru-1Forleden faldt jeg over et stort skrevet skilt i Superbrugsen i Hedensted.  Der stod super tilbud på 1er Cru. Og prisen lød også kun på 79,95. Og selvom min viden omkring indelingen af cru’er fortæller mig, at selvom en mark har fået tildelt titlen som fx. 1. cru, så er det ikke nødvendigvis det samme som en super vin, da vurderingen ikke er en løbende process, men kun bliver justeret med mange års mellemrum. Men det skulle da ikke af skræmme mig for at prøve kræfter med denne Mercurey fra Pierre de Chabliseau i Frankrig.

Faktisk var min spænding så stor, at jeg kastede den direkte på bordet til aftenens kalve koteletter.

Oplevelsen

Da den kom i glasset, virkede den forholdvis tynd. Farven var en transparent lilla, som mindede om en tynd omgang solbærsaftevand. Men den lyse farve behøver jo ikke at betyde noget dårligt.

Duften virkede ikke så udviklet. Faktisk var den svær at fange. Men man fornemmede egetræ, med en smule røg. Blandet med friske druer. F’ørste tegn på, at den måske ikke var udviklet nok. Eller måske fordi at den var en anelse for kold. Faktisk virkede den også for kold til min smag, da jeg smagte på den.

Første smagning på Mercurey 1er Cru gav også et lidt skævt indtryk. Den virkede meget ung og nærmest frisk tappet. Man smagte nærmest saften fra de vindruer den var presset af. Men der var absolut stadig egetræ og røg i smagen. Men også et frisk grønt æble syre var at finde i smagen.

Ved iltning inden næste glas, udløste en større og mere helstøbt smag. De friskpressede druer røg i baggrunden, og smagen blev mere markant. Der kunne man få øje på ribs og solbær i smagen. Stadig med eg og røg. Den er i den lidt mere søde hjørne, og men en høj niveau af garvesyre. Denne bliver også blødt en anelse om ved dekanteringen af vinen.

Dekanteringen gør virkelig underværker for denne vin. Derfor vil jeg anbefale at man dekanterer Pierre de Chabliseau’s Mercurey 1er Cru en times tid før servering. Sådan at den kan nå at åbne sig inden den skal drikkes.

Konklussionen

Vinen vil have godt af, at ligge et par år endnu… og måske mere. For at modningen kan gøre smagen større og dermed oplevelsen endnu større. For faktisk var jeg en smule skuffet, med erkender at jeg var for tidligt ude.

Men store spørgsmål er som prisen på de 79,95 kr. er den rigtige. Og den sag har 2 sider. Ønsker man at drikke den nu, så er mit svar nej. Der syntes jeg at den bør ligge i området omkring de 40 kr.

Vil man i stedet købe den, for at lægge den til side til om 2 til 3 år, ja så er spørgsmålet stadig åbent. Men det kunne bestemt være en forsøg værd.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.