Faunus – Copertino Rosso 2005

Efter at have ryddet op i vinreolen er det lettere at finde en vin. Nu behøver jeg ikke lede efter en bestemt vin eller få et overblik over vine fra et bestemt område.

Mild smag = nemt valg

Aftenens menu stod på svinemørbrad og generelt var rettens smag meget mild. En mild smag giver mig et let valg ifm. valget af vin. Jeg er generelt glad for vin med stor og kraftig smag, så jeg stod tilbage med nogle vine fra Italien og USA. Denne ret ville være glad for en italiensk vin, så valget faldt på denne vin, som jeg har købt på tilbud hos Vinoble for lang tid siden.
Den blev åbnet og hældt op. Korkproppen var let at få op, og der gik ikke lang tid før det blev spredt end dejlig duft af kirsebær, solbær, jordbær, eg og parfume.

Hvordan smager den så?

Et spændende tidspunkt i en anmeldelse er når syn og duft er blevet analyseret, og man bevæger sig videre til smagen. Bliver man skuffet? Kan smagen leve op til resten af vinen? En skuffende smag er altid, når duften giver for store forventninger. Men på den anden side ødelægger det også vinens samlede oplevelse, hvis smagen er for stor i forhold til resten. Så det er svært for producenten at tamme plet – specielt med en billig vin.
Vinen har en medium intensitet, en del sødme, en anelse syrlighed og længden er tilpas lang i forhold til vinens samlede indtryk. Kroppen er smal til medium. Alle disse iagttagelser passer godt til duften – dog er duften en anelse for parfumeret til min smag, og det virker som om at den parfumerede smag skal kompensere for den generelt milde duft og smag.

Når duft og smag passer godt sammen, hvordan ser den så ud i glasset?

Synsmæssigt er den mørk og rubinrød. Virker meget tynd og ren med meget tynde gardiner og enkelte bobler. Helt som den skal når man tager duft og smag med i betragtning.

Dommen

Vinen passer godt til mad med en forholdsvis mild smag, og aftenens menu var et glimrende eksempel på en ideel følgesvend.

!!! Opdatering 17/3-2011 !!!

Jeg tog fat i endnu en 2005-årgang for at se, om jeg fik nogle andre aromaer ud af smagen. Denne gang smagte vinen en anelse overmoden, men kanel var meget tydelig. Ellers tog jeg nogenlunde de samme smagsnoter som sidst. Så er du på vej for at købe vinen, skal du vælge en 2006 eller nyere.

Jeg fik dog taget nogle nye billeder:

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

9 Kommentarer

 1. Hej Druerne/Kim

  Dette er ikke en kommentar til indlægget.

  Jeg er ny i vinuniverset, og slet ikke begyndt at “elske rødvin” endnu, men er begyndt at holde meget af det. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få lidt gode flasker på hylden, der kan hives frem ved lejlighed.

  Jeg er studerende så lever lidt “knap bei kasse”, og tænkte derfor på, om I anmelder “uges tilbud” på en god vin? Har læst et par af jeres tidligere indlæg, og set at I gør det sommetider.

  Jeg har læst en masse om vin, men for at være ærlig, vil jeg hellere opleve vinen, i stedet for at læse mig til “klog”.

  Håber I vil svare et nyt får i folden.

  Vh
  Jeppe

  • Kim Nymann Christensen

   Hej Jeppe og tak for din kommentar

   Det er dejligt at høre når nye interesserede bliver lokket ind i vores interesse og det store univers. Hvis vi samtidig kan inspirere andre til at åbne deres sind for andet end “det almindelige”, er vi glade.

   Vi vil hellere end gerne hjælpe dig på vej, men jeg er nødt til at få det på det rene, om du eftersøger nogle forskellige flasker af ugens tilbud? Altså nogle vine, som vi kan sige god for eller tidligere har smagt. Eller om vi skal anmelde en af ugens tilbud inden ugen er ude, så du har mulighed for at få den på tilbud?

   Vi ville gerne kunne kigge tilbudsaviserne igennem hver uge om lave et indlæg omkring gode tilbud. Men tiden er ikke altid til det, så det kommer, når vi har overskud til det.

   Hvis du ikke ser denne kommentar, sender jeg dig en mail en af de nærmeste dage.

   Endnu en gang tak for din kommentar.

 2. Hej igen Kim

  Jeg står ofte nede vinforretningen eller supermarkedet og ligner et kæmpe spørgsmåltegn. Som jeg skrev i min forrige kommentar vil jeg gerne lære at nyde en vin ved at drikke den i stedet for at smage på etiketten med øjnene.
  Det jeg eftersøger er gode “billige” vine, der kan øge min interesse for druerne – Eller for at svare på dit spørgsmål; Vine som I kan stå inde for .. Jeg er træt af at servere/drikke vin, der har kostet mere, end den er værd.
  HVIS der skulle være en god vin på tilbud, ville det selvfølgelig være rart at blive informeret 🙂

  Rigtig fed blog I har ..

  Vh
  Jeppe

  • Kim Nymann Christensen

   Hej igen Jeppe

   Det er dejligt at høre om nye idéer og tiltag fra vores læsere. Dine kommentarer har fået mig i tænkeboksen og jeg vil prøve at finde en systematik, hvor jeg løbende vil komme med nogle bud på gode, billige vine, som man kan finde frem og som ikke vil skuffe.

   Jeg laver lige noget research i løbet af dagen og skriver nogle forslag i aften. Så kan du prøve at købe dem her i weekenden.

   Nu skriver du ikke noget om hvor i landet du kommer fra, så jeg vælger de kæder, som dækker det meste af landet. Hvis ikke de forretninger ligger i din by, må du så vende tilbage. 🙂

   Bedste hilsner
   Kim

  • Kim Nymann Christensen

   Jeg er ved at skrive et nyt indlæg omkring at starte med at drikke vin, men når ikke at blive færdig med det i aften. Derfor får du lige nogle gode bud:

   Casillero del Diablo: Behagelig kraftig smag. 1 fl. til 59 kr hos SuperBrugsen.
   Ripasso Superiore: Behagelig medium smag. Forvent dog ikke klassevin. 1 fl. til 40 kr hos Fakta.
   Drostdy-Hof Shiraz Reserve: Middelkraftig og frugtig vin. 2 fl. til 75 kr hos Føtex.
   MontGras Cabernet Sauvignon/Merlot: Medium smag med behagelig tannin. 3 liter til 119 hos Føtex.
   Wolf Blass WMS: Behagelig, mild smag. 2 fl. til 85 kr hos Føtex.
   Cotes du Rhone Villages: Behagelig smag (så vidt jeg husker). 3 fl. til 110 kr hos Bilka.

   Husk at alt for tiden skal hedder Amarone, Barolo eller Ripasso. Der er dog forskel og en del efterlader en la-la-oplevelse. 🙂

   Af de tilbud, som jeg lister oven over, vil jeg vælge Faktas tilbud, idet du ikke er nødt til at købe flere flasker (som jeg er modstander af). Wolf Blass var jeg desuden glad for, da jeg startede for mange år siden.

   God jagt – og husk at vend tilbage i løbet af weekenden for at læse mit indlæg om nybegyndere i vinverdenen. 🙂

   Bedste hilsner,
   Kim

 3. Hej Kim

  Det lyder helt perfekt! Jeg bukker, og takker mange gange for den flotte service! – Tag den tid der skal til. Det haster ikke ..

  Jeg bor i Århus, så der skulle være fin adgang til de fleste forretninger.

  Vh
  Jeppe

 4. Det ser ud til vi sidst fik postet på omtrent samme tid 🙂

  Jeg vil igen gerne takke mange gange for din tid. Jagten blæses i gang i morgen hvor der skal høstes et par af dine forslag! Jeg glæder mig umådeligt meget til at smage dem.

  Dit indlæg om nybegyndere i vinverdenen kan næsten ikke falde på et bedre tidspunkt. Jeg vil glæde mig til at læse det.

  Vh
  Jeppe

 5. Hej Jeppe

  Velkommen til vin universet, der er nok at gå i gang med. Et lille tip når du besøger de fleste supermarkeder så har de en tendens til at hænge skilte på vinen med den ene flotte anmeldelse efter den anden. Har prøvet mange af dem og der er kun meget få hvor jeg har været enig med karakteren, man kan hurtig lade sig snyde af de skilte.

  Kan anbefale Castillo Diablo fra Coop(Brugsen,Fakta,Superbrugsen) butikkerne den er super og tit på tilbud.

  En anden som jeg stiftede bekendtskab med efter en fin anmeldelse hos druerne er Robert Mondavi, cabernet sauvignon, det er kræs men den ligger også i 60-70 kr pr flaske. (dog nogle gange på tilbud i Dansk supermarked)

  Kunne måske også forslå Sunrise som fåes flere steder, den er god til begyndere og tit på tilbud.

  Mvh

  Grenberg

 1. Pingback: haahrnielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.