Tilbud på Amarone della Valpolicella fra Annaberta

Valentines dag

Den skulle fejres med lidt god mad og hygge med konen, efter at børnene var lagt i seng. Selvom det var mandag, så resulterede min buket blomster i, at hun hev en flot flaske Amarone frem. Det var en Amarone della Valpolicella Annaberta DOC fra 2008. Faktisk havde jeg sådan en liggende på lageret i forvejen, fundet på tilbud i SuperBrugsen. Det var også der at fruen, havde fundet den.

Normal prisen er på 159,95, men fundet på tilbud til kun 79,95. Altså halv pris. Og efter som jeg elsker vine med lidt ekstra krydderi og smag, så satte jeg straks forventningerne op til denne flaske. Tænkende tilbage på den sidste Amarone jeg havde fat. Nemlig den var juleaften: Amarone Classico Ravazzol DOC.

Nu sjovt at kigge tilbage på, hvordan forskellen mellem denne Amarone fra Annaberta smager, mod den over dobbelt så dyre fra Ca La Bionda.

Af med proppen

Det var straks af med proppen, så jeg kunne få næsen til den. Man kunne se på proppen, at den enten havde været lagret stående, eller blot stadig var ret ung. Jeg hælder dog til det første, da man overhovedet ikke kunne finde farve afsmitning på kork proppen. Normalt vil en Amarone være dyb i farven, og proppen dermed også farvet, hvis den har været lagt ned i en længere periode.

Næsen måtte lige forbi flaskens åbning, hvilket gav liv til forventningerne. Så ind i stuen til spisebordet, og få de første glas serveret, så der kunne komme syn for sagen.

Farven var som den skulle være. En dyb mørk farve, med et rubinrødt skær i kanten. De tunge gardiner viser tydeligt, at det er en Amarone med en høj alkohol procent. Hele 15% byder den på.

Annabertas Amarone della Valpolicella er lavet på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Og det fornemmer man fint i den kraftige duft af blommer og solmodne kirsebær, der frigives ved slyngning af vinen.

Kraften slippes løs

Jeg nåede dårligt at sige skål, før jeg måtte smage på den. Straks den er i munden, slippes en kraftig smag af solmoden frugt fri. De solmodne kirsebær og blommer smages tydeligt, med toner af svesker i baggrunden. Den er ret kraftig i frugtsmagen, og har en flot og passende syre niveau. Garvesyren ligger behagelig, uden at bliver overdøvende eller falde igennem.

På trods af disse flotte ord, så kan man godt smage forskel fra Amaronen til 350 kr, og så denne. Trods den store smag, så er den stadig en anelse kantet. Hvor Amarone Classico Ravazzol, var meget mere blød. Dette kunne også være et tegn på, at den måske godt kan tåle at ligge et år eller 2 endnu, før den når dens absolutte højde. Men den kan bestemt sagtens drikkes nu.

Jeg glemte helt at nævne eftersmagen. Men det er i den, jeg smage at det er yngre vin. Den som er ligger en smule mod den lidt hårdere kant. Men som sagt ikke noget der ødelægger oplevelsen, men den havde lidt vundet et par ekstra point, hvis Amaronen havde haft lidt mere blødhed på det punkt.

Holder tilbudet?

Annaberta producerer en række forskellige vine, der alle ligger i prisklassen fra 100-200 kr, med kendte navne som Amarone og Ripasso på etiketten. Denne er bestemt tilbuds pengene værd. Der er virkelig stor smag i denne flaske. 159,95 er måske lige i overkanten, men ville gerne give 120 kr. for den. Og finder man på tilbud til en stk. pris på mellem 70 og 100 kr. så er det bare om at slå til.

Det er nu anden gang inden for kort tid, at jeg har set den på tilbud i SuperBrugsen. Men hver opmærksom på tilbudet ikke altid er annonceret i den fælles reklame avis, men nogle gange blot være en lokalt tilbud.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

6 Kommentarer

 1. Har lige fået 1 stk fra Super brugsen til samme pris 79,95 kr, glæder mig til den dag den skal smages

 2. Var til fødselsdag i dag, og hvor den blev serveret til maden. Desværre var den grunden varmen en anelse for varm i dag, men den smagte igen rigtig dejligt.
  Den var blevet en anelse mere blød i eftersmagen, end jeg husker den fra denne anmeldelse.
  Men skønt med en gentagelse 🙂

  Thomas: Har du fået smagt på den?

 3. søren lisberg

  min kæreste har netop arvet 5 flasker amarone della valpocicella classico af luigi righetti fra 1995

  hvor når er de bedst. og hvad er de værd

  har du et bud..kan ikke finde dem på nettet
  mange hilsner Søren

  • Kim Nymann Christensen

   Hej Søren

   Umiddelbart vil jeg sige, at du skal til at tage fat i den. En 1995 vil jeg begynde at drikke fra 2009 og mene, at den topper i 2010.

   Luigi Righetti er specielt stolt af “Capitel de Roari” Amarone della Valpolicella Classico, og hvis du en sådan, vil jeg åbne en og prøve. Ellers tag fat i Sigurd Müller, som bl.a. er importør af denne flaske. Tlf. 9818 5099.

   Hvis det derimod er den “almindelige” Luigi Righetti Amarone della Valpolicella Classico, er denne muligvis overmoden og skal drikkes nu. Hvad den er værd kan desværre ikke opgøres i penge, idet denne ikke er en samlervin. En yngre årgang kan købes i Netto for ca. 80 kr. Hvis du med ordet “værd” tænker på karakter, vil jeg sige, at denne ligger på mellem 90% og 95%.

   Håber det var nok. Ellers tag fat i mig igen. 🙂

 4. Senest set i Kvickly til kr. 199,-. Det er – efter min mening – noget i overkanten for denne vin 😉

  • Sidder netop i aften og smager på den igen. Og jo.. Kan ikke forstå hvorfor at prisen er røget så højt oppe. Især hvis det er 2008 versionen. Hvis den skal sælges for 200 vil jeg forvente en hel del mere.

   For selvom den som sådan smager lidt af en Amarone, så mangler den lidt polering, før den kommer op på 200 kr. Vil stadig holde min vurdering til omkring de 120 kr, som jeg har vurderet.

   Det er en typisk supermarkeds Amarone, som producerede i massive antal. Altså kvantitet fremfor kvalitet.

   Men siden at du har set den til 199, så skyldes det sikkert, at de ifølge loven skal sælge den til “normal” pris, for at kunne dokumentere en før pris, når de smider den på tilbud. Får den er tit på tilbud. Og jeg tror som stadig de tjener lidt på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.