Rosso di Toscana til halv pris

Jeg elsker at gå rundt i vinforretninger og -afdelinger for at finde de gode tilbud eller en spændende vin. I løbet af denne uge kom jeg forbi Vinoble i Horsens, og jeg skulle selvfølgelig lige ind og snuse lidt rundt. Her stødte jeg på et tilbud på en ung italiener, som så spændende ud. Den lignede en almindelig konsumvin dog var prisen blevet halveret, så jeg tænkte at tilbudet var godt… spørgsmålet var blot om vinen var det samme. Der var kun én måde at finde ud af det, så efter at have snakket lidt med sælgeren, kom den med hjem til lageret.

Den kom på bordet her lørdag aften, hvor den skulle passe til kalvestegen. Jeg havde selvfølgelig en forventning til vinen, og jeg valgte noget tilbehør, som jeg var overbevist om passede til vinen.

Selve anmeldelsen

Rosso di Toscana er en ren og en anelse tynd rødvin, som virker lidt vandet ved slyngning. Umiddelbart ser den lidt vandet ud i kanten, hvilket samtidig giver meget tynde og lyse gardiner. Farven er lys-lilla med en medium intensitet.

Ved at dufte til vinen fremkommer toner fra blommer, blomster, lidt peber, røde bær, ladrids og en anelse eg. Hvor den synsmæssigt havde en medium intensitet, er duften mere let. Dette er en god konsumvin og vinen er derfor i udvikling, som skal drikkes nu eller i hvert fald inden for de næste 1-2 år. Længere tid vil være synd, og jeg tror vinen vil være overmoden efter 2013.

Smagen er mild med tydelige aromaer fra hindbær og vanilje. Den er halvtør med lav syre og nærmest ingen tannin. Alkoholprocenten er på 13% og vinen smager også af en del sukker – ikke på den måde, at den er sød, men sødmen virker fremtrædende og tiltalende i den samlede smag. Rosso di Toscana har en slank krop, smagsintensiteten er let til medium og med en semi-kort længde.

Dommen

Samlet set er vinen er god hverdagsvin, som også kan bruges til gæster. Dog med det forbehold at gæsterne ikke er vinkendere og ønsker at blive udfordret. Det er vinens mangel, som både min kone og jeg lagde mærke til med det samme. Men til tilbudsprisen er vinen et godt køb – ikke et røverkøb, men et ganske godt køb. Jeg er ikke tilhænger af at købe ret mange af samme flaske, men det vil ikke gøre noget, hvis jeg havde et par stykker på lager. Vi har en gang i mellem ikke-vinkendere på tilbud, og de vil blive positiv overrasket over vinen.

Forbehold

Jeg har valgt at give vinen 79 point – en forholdsvis lav karakter. Dette skal begrundes med den manglede udfordring i smagen. Ser jeg bort fra dette, vil vinen få en væsentlig højere karakter.

Lyst til mere?

Tilbudsprisen gælder indtil 19. marts 2011, så hvis du har fået blod på tanden, kan du smutte ned til nærmeste Vinoble-forretning, og skylle ned med en Rosso di Toscana fra Caparzo.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Druerne har i dag spottet, at Vild Med Vin sælger denne Tenuta Caparzo, Rosso di Toscana til kun 57 kr. i øjeblikket.
    Læs mere her: http://www.vildmedvin.dk/tenuta-caparzo-rosso-di-toscana.aspx
    Som Kim har skrevet, så er den alle 57 kr. værd.

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.