Nero d’Avola 2009

En tur i Lidl resulterede i en tur igennem deres “vinafdeling”. Egentlig er det kun nogle enkelte hylder med noget forskelligt vin, men det lyder så godt med vinafdeling.

Der var to flasker, som sprang i øjnene, hvor prisen var helt i orden. Den ene af dem er denne Nero d’Avola fra 2009, som BT havde givet 5 stjerner ud af 6 mulige. 5 ud af 6 betyder jo en super god vin til pengene. Jeg er ikke altid enig i BT og Ekstra Bladets vinanmeldelser, så denne vin skulle anmeldes. Brian og min familie skulle spise sammen en aften, så jeg tog vinen med.

Vinen var sat ned fra 49,95 kr til 34,95 kr, og kommer i en magnumflaske med en ganske anonym etiket, som dog stadig formår at lokke. Idet flasker indeholder 1½ liter, er der nok til nogle gæster, selvom Brian og jeg fik delt flasken på en aften.

Hvis vi starter med selve synsindtrykket, kan vinens midte kan defineres med en dyb, lilla intensitet, hvor kanten virker en del tyndere (mere vandet). Der er tynde, lette gardiner, som falder pænt og roligt. Samlet set en okay opfyldelse af forventninger til en vin i denne prisklasse.

Duften er dog en del anderledes – på den ene side meget kraftfuld og på den anden side en vin, som måske prøver for meget. Dens tilstand er forholdsvis ren, dog med det i mente, at de enkelte ingredienser kan være svære at adskille. Duften er kraftig og ungdommelig, hvor tydelige dufte som frugter og krydderi fremstår tydelig. Jeg synes ikke syn og duft komplimenterer hinanden ret godt, idet duften give store forventninger til smagen, hvorimod synsindtrykket virker mere “billigt” og efterlader den enkelte person med spørgsmålet: “Hvad vil den?”.

Smagen er et sted mellem tør og halvtør med meget lidt syre og lavt tanninindhold. Kroppen er halvslank og smagen er egetræ og frugt. Diverse krydderier er lidt svær at sætte helt på plads. Smagsintensiteten starter stor men slutter mild og er kort. Generelt virker vinen god til krydret mad. Aftenens menu stod på mexikansk mad, og nogle gange overtog vinen, hvorimod andre gange passede den ganske fint.

Samlet set er vinen acceptabel til prisen, den virker nogle gange en anelse billig, og den skal drikkes nu. Hele flasken blev tømt på nogle timer, men det var måske mere hyggen der gjorde, at flasken blev tom så hurtig. Jeg vil dog ikke påstå, at vinen er decideret dårlig, men speciel er den skam ikke.

Idet flasken sælges under Lidl’s private label, er mange oplysninger skjulte, så derfor er nedenstående oplysninger en del mangelfulde.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

13 Kommentarer

 1. Super fint skrevet Kim. Jeg er ganske enig med dig. Det var en spændende flaske at prøve. Det virkede som at chili ikke gjorde det bedste ved denne vin. Dvs. at hvis man havde lidt chilli tilbage i munden, så eksploderer vinens smag på en skæv måde. Men nu ganske spændende at prøve. Ikke så ringe enda, af en sådan ung vin.

  • Kim Nymann Christensen

   Tak, Brian.

   Jeg er sikker på, at chili ikke hjælper vinen i en anmeldelse, men det er nu betingelserne: Lover den at være velegnet til kraftige retter, får den ordentlige hug, hvis den ikke lever op til egne anbefalinger.

   Derudover var den jo fin til prisen – dog heller ikke mere.

 2. Kim sjovt du lige skulle anmelde vin fra Lidl til billig penge, købte selv en flaske som Lidl kalder måndens vin og som skulle have fået 5 ud af 6 stjerner i Jyllandsposten. Sangiovese Di Romagna 2007, Italien til 29,95 kr. Det er lidt samme historie som anmeldelsen ovenover at den ikke holder helt hvad den lover men er acceptabel til prisen måske kunen den gå for 39,95 kr.

 3. Brian he he god fornøjelse, delte en flaske med de gamle da de var på besøg og de gættede på at den godt kunne koste omkring 50-60 kr. inden de hørte den rigtige pris. Bliver spændende at høre din vurdering.

  • Så blev flasken åbnet her til flæskestegen.. men AK.. den duftede godt, men tror desværre at indholdet er forurenet. Konsistensen tynd som vand, smagte med en stærk bismag af opvaskevand. Faktisk have man fornemmelsen af det var saftevand, der var blandet med en dårlig rødvin og sæbe. ØV.. så nu går jagten ind på en “erstanings” flakse til hygge her i aften.

 4. Hej Brian
  Hmm er ked af din oplevelse eller mangel på samme, drak selv noget af den i går aftes og har bestemt ikke oplevet sæbesmag eller saftevand blandet med dårlig rødvin, men man kan da sagtens smage at det ikke er en “dyr” vin
  5 ud af 6 stjerner virker en smule overdrevet også selvom den er billig. 3 ud af 6 vil jeg give.

 5. Har et par flasker mere på lager af den så Kim og Brian i kommer bare op en tur så kan vi konkludere he he he

 6. Brian kunne faktisk være sjovt at vi hver i sær drak den samme vin og bedømte den og se hvor enige eller uenige vi er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.