Julian Chivite Bodegas – Gran Feudo Crianza 2005

Årets første dag skulle fejres med lidt god mad. Og dertil hører sig jo altid en god rødvin. Vinlageret var fyldt godt op efter julen, så der var nok at vælge imellem. Valget faldt på en spansk vin, som jeg længe havde ventet på at finde en anledning til at sætte på bordet. Vinen kommer fra Bodegas Chivite i Spanien, og hedder Gran Feudo Crianza, årgang 2005. Indkøbt fra Super Brugsen til kr. 59,95. Dermed burde den ligge et par niveauer over de der går for 25-30 kr. flasken.

Vinen er skabt af druerne Tempranillo, Garnacha (Også kaldet Grenache) og Cabernet Saugvignon, og har en alkohol procent på 12,5. Den bliver lagret minimum 12 måneder på egetræsfade.

Flasken tager sig flot og elegant ud, så det var spændende at se om indholdet kunne leve op til dette. Vinen var blevet fint tempereret til de ca. 20 grader ved servering.

Det første blik viser en flot dyb rubin rød vin, som står med en flot ren glans i glasset. Når lyset rammer, vises t flot rubin rødt skær sig. Dens gardiner ser flotte ud, men render dog hurtigt retur og efterlader kun en tynd kant tilbage.

Så glasset løftet til næsen, hvor en man mødte duften af eg og mørke frugter.  På duften virker den drikkemoden her og nu.  Flasken bagetiket skriver, at det er en tør og kraftig vin, og duften understøtter fint dette.

Dog er jeg ikke helt enig med bagetikken.  Jeg vil ikke sige at den er helt tør som der står skrevet.  Man smager dens tørhed, men den med kommer med en smule sød smag på midten af tungen. Sødmen som giver smag af saftig mørk krydret frugt der domineres af modne kirsebær, lidt peber og ellers en skøn smag af eg, som giver vinen dens tørhed.

En yderst behagelig smags blanding, som holder fornuftigt i eftersmagen. Frugtsyren er ganske høj og giver en stor start på smagen. Mens tannin indholdet faktisk føles ganske lavt og blødt. Alt dette giver denne vin en halvstor krop.

Selvom alt dette lyder ganske godt, skal det dog siges at den let mister smag når den indtages sammen med let krydret mad. For alene, smager den rigtig fint, men dens smagskvalitet svinder til en let anonym og en anelse vandet oplevelse, hvis munden er ”forurenet” af krydderier fra maden. Og det er temmelig syndt.

Så min anbefaling vil faktisk være at nyde denne flaske alene, uden tilbehør der kan forstyrre oplevelsen. Og de trækker desværre ned i min vurdering. Men det har været et super interessant møde en vin fra Julian Chivite vingård i Spanien.

Det kunne derfor være ganske interessant smage fx Reserva’en eller Gran Feuda Viñas Viejas Reserva.

Gran Feudo Crianza’s officielle hjemmeside

Du kan se flere anmeldelser af denne vin på følgende sider:

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

  2. Pingback: Tweets that mention Julian Chivite Bodegas – Gran Feudo Crianza 2005 « Druerne – Os der elsker vin -- Topsy.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.