Chateau Les Maréchaux 2002

Jeg har haft for mange vin liggende i vinreolen, så jeg er begyndt at rydde op, idet en del flasker – desværre – er blevet for gamle. Nogle en del år for gamle. Så forleden dag gennemgik jeg reolen og åbnede én flaske ad gangen for at se, om den var overmoden. Indtil jeg nåede til Chateau Les Maréchaux fra 2002. En spændende flaske som skulle passe til dagens ret. Jeg kan ikke huske hvad menuen stod på, men det var sikkert godt!

Flasken åbnes

Jeg har store forventninger til flasken. Hvorfor ved jeg ikke, men jeg synes om flaskens etiket. Jeg kan sikkert huske hvor flasken er købt og det er i den forbindelse, at jeg har store forventninger. Ikke den slags forventninger, hvor denne vin slår alle andre af banen, for specielt dyr har den ikke været.

Flasken bliver åbnet med en masse besvær, hvor det ser ud til at vinproppen er gammel. Alt for stram og smuldrende. Men vinen blev filtret og hældt op i glasset.

En god vin analyseres

Rent synsmæssig er vinen granatrød og tynd og vandig i kanten. Det kan godt virke, som om vinen er fortyndet, men den har tykke og tætte gardiner. Derudover har den en dyb intensitet.
Vinens aroma – eller duft om man vil – komplimenterer udseendet rigtig godt. Den er ren og kraftig – en anelse cremet. Den dufter udviklet, idet mange aromaer er meget tydelige uden at jeg skal “lede” efter dem. Røde kirsebær, solbær, hindbær, jord og lakrids kommer meget frem.
Les Marechaux smager tør, frugtig og af krydderier. Syresmagen er medium og kroppen er halvstor. Smagsintensiteten er delvis kraftig og med en medium længde.

Læs mere

Jeg beklager de ringe oplysninger. Den var faktisk ret god, så hvis du falder over den, kan du huske på denne anmeldelse og have min “bør koste”-pris i baghovedet. Så ved du, om du skal købe den.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Pingback: Madblogs.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.