Quintus – en billig Amarone

Fruen havde 30 års fødselsdag og det skulle selvfølgelig fejres. Hun havde selv fundet den ønskede vin frem fra gemmerne. Jeg kan ikke huske hvor jeg har den fra eller hvad den har kostet, så det er spændende at anmelde den.

Vinen kommer i en Bourgogne-flaske, hvilket jeg altid synes godt om. Vinen ville ikke være anderledes i en anden flaske, men personligt synes jeg at der er noget stort og nobelt over denne type.

Rødvinen hældes op i glasset, og man bliver nærmest fortryllet af den flotte og dybe rubinrøde farve. Den er tyk og cremet og efterlader tykke, tætsiddende gardiner i glasset. Det er en ren fornøjelse at slynge vinen rundt og man glæder sig til at dufte vinen.

Den dufter rund, tæt og kraftig. En meget behagelig duft efterlades længe i næsen. Jeg havde åbnet en 2007-udgave og den kan sagtens ligge og modne lidt endnu, så vinen er endnu i udvikling. Aroma fra blommer, mørke bær, lakrids og læder fremtræder tydeligt.

Så snart vinen rammer tungen, bliver man revet med i vinens historie og dyrkelse. Lukker man øjnene, kan man se landskabet og vingården for sig. En idyllisk emotionel rejse pga. vinens bløde og milde undertoner, som fremstår meget tydelige. Den bløde frugtsmag kommer fra Cabernet Sauvignon-druen, idet denne ikke bruges ret tit i en Amarone-vin.

Nu lyder al denne flotte ros som om, at Amarone-vinen er den bedste vin, jeg har smagt. Det er det ikke! Er der ikke noget negativt ved vinen? Jo, selvfølgelig er der det, men det er småting, som ikke er værd at nævne, idet det ikke ændrer den samlede vins karakter. Det er derimod værd at nævne, at det er en god Amarone-vin til prisen. En rigtig god Amarone-vin findes mange gange på tilbud til 150-250 kr – denne variant koster kun 99 kr. Tager man prisen i betragtning, samt at man samtidig kan købe den i mange Coop-butikker rundt om i landet, synes jeg vinen fortjener en masse ros og en god karakter.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

3 Kommentarer

  1. jeg har lige købt en amarone. den som i skriver koster 99kr. ved kvikly,men som burde koste 120kr. kvikly skriver i deres ugeavis,at den koster 99kr. ,det er halv pris,den koster normalt 198kr. hvad er rigtigt ? mvh. ole olsen

    • Jeg tror du misforstår vores data. Prisen på vinen er 99 kr (det var den i hvert fald da jeg skrev anmeldelsen), og jeg vurderer den til at koste 120 kr – altså vinens reelle værdi. Når vi laver anmeldelser prøver vi at finde frem til vinens normalpris, og dette skriver vi også i feltet “Pris”. Ellers angiver vi blot vinen pris i butikken. En mere reel værdi er feltet “Bør koste”, som er vores bud på vinens værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.