Smart Bordeaux – smart markedsføring

Brancheorganisationen for Bordeauxvine, CIVB, lancerer i dag en smart applikation til smartphones. Med denne applikation kan du søge informationer om vine fra Bordeauxområdet ved hjælp af vinmærke, stregkode eller 2d-koden.

Sidder du til en middag hos vennerne og diskuterer vinen, som bliver drukket, tager du bare din smartphone op, tager et billede og – vupti! – så kommer en masse informationer om nærmest alt.

druerne.dk modtog en pressemeddelelse vedr. dette nye tiltag, og vi synes rigtig godt om sådanne ting. Hvorfor? Simpelt svar: Hvornår snakker du om vin? Mange (hvis ikke de fleste) gange mens flasken står på bordet, og man er samlet med nogle gode venner. Du gider ikke hente den bærbar for at Google om vinen. Du kunne hente iPad’en, men den ligger desværre ikke i så mange danske hjem. Telefonen er okay men nogle gange lidt omstændigt inden du finder den rigtige side frem. I det tilfælde er Smart Bordeaux rigtig smart.

Er der noget galt med dette tiltag? Er der noget, der ikke virker ordentlig i Danmark? Ja, der er flere ting:

For det første er Smart Bordeaux ikke først på markedet! Der findes allerede applikationer på Android Market (og sikkert også på App Store), som allerede kan dette. Sådanne applikationer har eksisteret længe. De fungerer ikke 100%, men produktet findes.

Det findes pt. kun til iPhone. Rigtig mange mennesker har iPhone, men lige så mange har Android – og hos Druerne bruger vi Android smartphones. Vi skal ikke komme ind på mulige årsager (lukket/åbent system, specifikationer ect.), men blot konstatere, at der bliver lanceret en stor tjeneste, endda på Dansk, som ikke virker for alle med smartphones. Jeg kunne lige så godt skrive “et ufærdigt produkt”… og det er lige præcis min mening! Jeg kan ikke tjekke dette smarte system ud før engang næste år, så det er en ommer!

Bruger du iPhone, er du mere end velkommen til at teste applikationen for os og skrive en kommentar om det. Jeg ville ønske at Android-telefoner kunne bruge tjenesten, men det må vente. Forhåbentlig ikke så længe, at man har glemt alt om det.

Har du interesse i tjenesten, kan du downloade pressemeddelelsen her. Den er tilsendt os i Word 2007-version, så det er nødvendigt med en 2007 eller nyere version.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Vinoli

Amerikansk vin fra Vinoli – #3: 2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

3. og sidste amerikanske vin fra Vinolis Vinbox. Jeg kigger på både vinens test og Vinbox samt om vinabonnement er en god ide.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Brian Haahr-Nielsen

  2. Pingback: Kim Christensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.