Les Marches Royales 2008, Frankrig

156839_1611303797077_1070716898_1652252_313050_nDet er blevet tid til et royalt indslag på denne side. Les Marches Royales 2008 er fremstillet i andledning af hendes Majstæts Dronning Margrethes 70 års fødselsdag og blev solgt i blandt andet Føtex. Oplysningerne om vinen er lidt sparsom og søgning på nettet blev ikke meget bedre. Den kommer fra Prins Henrik’s vinslot Château de Cayzx, Cahors og druerne er nøje udvalgt og stammer fra de bedste vinstokke af Malbec ifølge etiketten, og her vælger Jeg jo så at bilde mig selv ind at Prins gemalen selv har udvalgt druerne.

Selve flasken har en nydelig etikket med Dronningens monogram på og hendes fødsels år og så har flaskehalsen da lige en gang guld ligende krave på. Der er selvfølgelig korkprop i. Mere royalt kan det næppe blive.

Vinen koster 55 kr og jeg fandt et muligt restparti i Føtex i Thisted til 3 flasker for 100 kr. Det er jo billigt taget i betragtning af hvor den kommer fra, men lever den så op til sit navn?

Ved ophældning i glasset virker vinen  måske en anelse tynd men alligevel en flot mørk rød farve,  gardinerne falder hurtigt ned uden at løbe og  man fornemmer tydeligvis duften af  bærene (solbær og svesker træder frem).

I selve smagen fornemmer man igen solbær og svesker der træder frem og den har en fin eftersmag som kommer med en rund og blød smag som ikke overdøver vinen. garvesyren giver lidt bid på en fin måde. Vinen kan måske godt føles lidt sur og tør på den gode måde uden at det tager overhånd. Om vinen ville  egne sig til en kongelig menu kan vist diskuterres men den kan godt drikkes hvis man lige tryller lidt vildt frem eller for at være lidt mere royal en gang foir gras (og her er jeg ved at rode mig ud i noget snavs, da jeg aldrig har smagt det).

Min konklusion må være at jeg ikke er helt så imponeret over vinen men den er skam heller ikke dårlig og prisen taget i betragtning så er den god nok til en hygge middag men skulle jeg få fine gæster som skal have en royal oplevelse af de store bliver det nok ikke denne her. Prisen på de 55 kr er ok men heller ikke mere. Så finder du dem til 3 flasker for 100 kr så er det et godt køb.

Vinen får 6 vinglas og så skal der udfoldes en ægte Margrethe skål.

Ved lejlighed kunne det være sjovt at holde den op imod Brian’s indlæg på Druerne med en anden vin på Malbec druen https://druerne.dk/2010/11/argento-malbec-2008/#more-773

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.