Corazón Loco – Garnacha 2009

Vi var et smut i Netto for at handle ind til weekenden. Og efter at det var lang tid siden, jeg sidst har været en tur i Netto, så måtte jeg lige kigge lidt nærmere på deres vin afdeling. Der er ikke gjort det helt store ud af butikkens forskellige afdelinger. Men det er vel også det der præger en lavprisbutik.

Jeg tænkte at jeg ville prøve at kigge efter en flaske i den helt billige afdeling. Faktisk overraskede det mig, at der rent faktisk var muligt at finde en papvin til kun 15,- kr for en hel liter. Men nej, det var ikke den jeg skulle smage på. For da jeg kom lidt længere ned i rækken, var der en vin der fangede mit øje. Hyldeforkanten havde en spotpris skilt, pålydende 29,95. Og vinens etiket spillede op til den kommende højtid. Præget med hvad der kunne minde meget om et flettet julehjerte. Plomberingen på toppen var også toppet med et hjerte. Og da julestemningen efterhånden er godt på vej, hjulpet af snevejr, og snakken om julefrokoster, ønskesedler med mere, så måtte den jo bare med hjem.

Op kom korkproppen, som var fint prydet med tryk der svarede til vinens navn. Et snus til proppen, afslørede en umiddelbar skarp duft, som antydede at det var en ung vin. Men spændende skulle det blive at smage den.

Farven i glasset afslører en lys blod rød farve, som virker transparent. Med baglys ser man tydeligt de transparente træk. hold den op mod et stearinlys, så ser man flammen klart og detaljeret. Gardinerne er ikke særligt synlige. De er meget tynde, selvom vinen har en påtrykt alkohol procent på 14%, men det vil jeg vende tilbage til. Men det at farven er så transparent skyldes at vinen er 100% Granacha, som er

en druesort med tynd skin. Derfor bruges den også tit til rose vine. I Frankrig kendes den som Grenache.

Duften er ikke voldsom stærk fra denne vin. Men man dufter klart solbærren, som også Garnacha er kendt for, snart et snært af sort peper. Det første glas direkte fra flasken virker voldsom skarp, men en iltning bløder en hel del op for denne flaske. Så en om hældning er klart at anbefale. Direkte fra flasken, smager den vitterligt som en vin til 20 kr. Men iltningen gør den fin til 30 kroner. Derefter fornemmer man dens lette sødme. Eftersmagen efter iltning, er også markant bedre. Der er en tilbageholdende, men vedholdende eftersmag som virker behagelig. Dog uden at det bliver nogen stor oplevelse.

Faktisk virker den lidt som en husets vin fra en lasagne biks eller pizzeria. En vin som ikke gør sig stort bemærket, men bestemt heller ikke smager dårligt. Faktisk så gør den sig fint til prisen.

Corazon Loco - Etiket

Men for at vende tilbage til alkoholprocenten, så syntes jeg ikke at den har den kræft som den påstår. Alkoholen påvirker mig i hvert fald ikke på samme måde, som en 14% vin normalt gør. Derfor kan jeg godt mistænke den for at være en del lavere end den udgiver sig for. Dette for mig så til at undersøge dens baggrund lidt nærmere. Og faktisk lykkedes det mig kun at finde en ekstremt kort anmeldelse fra Politikken, som jeg ikke vil give dem ret i. Flaskens etiketter giver ikke noget navn på en vingård, andet en navnet på den region den stammer fra: Cambo de Borja, som ligger i den nord-østlige del af Spanien nær Zaragoza: http://en.wikipedia.org/wiki/Campo_de_Borja

Men eftersom at flaksen bærer en webadresse, må der være god information omkring vinen på den: http://www.corazon-loco.com/. Men ak, det tyder på at den er lukket ned. Hvorfor kan man kun gætte på.

Som afrunding vil jeg sige, at det ikke er en vin der gør sig noget særligt bemærket, udover etikettens udformning. Det er ikke en vin der skræmmer eller imponerer, men kan bruges som en hverdags vin. Men ikke en vin jeg vil servere juleaften.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.