Les Menines – Côtes du Rhône 2009

Les-Menines-Cotes-du-Rhone1Malthe skulle fejre sin 4 års fødselsdag lørdag. Han havde selv valgt menuen, som stod på hjemmelavede burgers. Dertil gik vejen forbi Super Brugsen, hvor jeg skulle finde vinen til menuen. Her fandt jeg et tilbud på Les Menines – Côtes du Rhône fra 2009. Der kunne man få 3 flasker for kun 119,95 kr. med en normalpris på 49,95 kr. pr. flaske. Efterfølgende søgninger på nettet afslører dog, at man igennem 2010, har haft mulighed for at fange netop denne flakse helt ned til 25 kr. pr. flaske på tilbud.

Flasken står pæn og stilfuld frem. Med en flot rød hals. proppen har ikke taget imod den store farve, hvilket nok også skyldes at den er ganske ung stadigvæk.

Når den hæles op i glasset ser straks den flotte dybe farve, som er massiv.  Selv med skarp lys bag, så er kan man ikke se igennem den flotte dyb røde farve. Der dannes også et par få bobler i kanten af glasset. Duften er beroligende og indeholder solmodne bær og en anelse ege træ. På trods af den høje alkohol procent på 14%, så er gardinerne ikke så tynde. Ligesom de også modforventning, hurtigt begynder at løbe. De første løbere går render stærk tilbage i glasset. Men der ved nærmere kig, så sidder der stadig et flot gardin tilbage, som kun langsomt afsætter flere løbere.

Duften går fint i spænd med smagen. Gæsterne gav positive tilbagemeldinger om smagen, og jeg må give dem ret. Den lægger sig blødt på tungen, og smager at solmodne solbær. Mens garvesyren holder sig pænt tilbage i baggrunden. Ved iltning, toner gavesyren bedre frem, og den hænger fint og diskret i eftersmagen. Den er over i den let tørre genre, med en anelse sødmen. Og

Den passede perfekt til burgeren, hvor dens let krydrede smag gik fint i tråd med friske grøntsager.

Bestemt en vin som jeg godt kunne finde på at købe og servere igen. Og finder du den til en pris på 40 kr eller derunder, så er det værd at slå til. Især hvis du ser den til 25,- kr.

Lidt fakta at slutte af på: Vinen består af saft fra druerne Grenache, Syrah og Cinsaut.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

En kommentar

  1. Så fik jeg lige snuppet den sidste flaske fra tilbudet. Tog den med ned til svigerforældrene, da vi var inviteret på aftensmad. Stadig ikke en vin helt i top oppe i top klassen, men en super behagelig vin til en aften, hvor det ikke er den som er i fokus men hyggen om bordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.