Fugnano – Vernaccia di San Gimignano DOCG 2006

Fugnano-Vernaccia-di-San-gimignanoSå blev det tid til at prøve en hvidvin. En flaske som jeg haft liggende i lang tid. Så langt tid, at jeg faktisk har glemt hvor jeg har fået den fra.

Jeg nu mest til rødvine, men kan dog sagtens nyde en god flaske hvidvin hist og her. Jeg var meget spændt på at se hvad denne flaske kunne byde på. Proppen blev trukket op, og viste en flot klassisk korkprop.

Frem med vinglasset og første glas bliver hældt op. Her viste sig en flot let gylden korn farve, nærmest champagne farvet. Det giver mig et flot positivt indtryk. Og duften bærer præg af sommer. Hvilket man godt kan bruge nu det vinteren står og banker på døren.

Gardinerne hænger fint og mellem tykt på glassets sider, og løber ganske langsomt og cremet ned af siderne.

Så blev det tid til at smage på de gyldne dråber. Og jeg blev positivt overrasket fra starten. En flot sødlig start, hvor man smager jordbær og pære fylder munden. Og bagefter kommer syren frem og pirrer forsigtigt. Det er med til at gøre oplevelsen sprød. I eftersmagen fremtoner også smagen fra fadlagringen. En flot smags oplevelse, som er virkelig harmonisk. Helt sikkert en af de bedre hvidvine jeg har smagt.

En søgen på nettet viser at man kan få denne flaske i en 2007 udgave til 69,- kroner. Og her kom afsløringen nok, at flasken har været en gave fra min arbejdsplads, da det er deres favorit leverandør af vine som har den på listen:
http://www.toscavini.dk/index.php?sideid=8&id=648

Men nu til den endelige vurdering:

Dette er vin som jeg gerne vil give 70 kr for. Man for virkelig en super oplevelse, som jeg godt kunne fristes til at prøve igen. En klar anbefaling.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.