Argento – Malbec 2008

Argento-Malbec-2008.pngDet er jo Mortensaften i dag. Og fruen havde overrasket mig en super menu bestående af and og alt hver dertil hører. Og til slut en god ris a la mande til dessert. Uhmm..  Så jeg måtte straks ind i gemmerne, og hente en flaske rødvin frem, som skulle prøves her til.

Valget faldt denne gang på en Argento’s Malbec fra 2008. Den stammer fra Mendoza regionen i Argentina. Altid interessant at prøve vine fra Sydamerika. Den består udelukke af saft fra Malbec druen. Denne går også under andre navne:

  • Auxerrois
  • Côt Noir
  • Pressac

Så af med proppen, som på denne flaske er lavet som skruelåg. Og derfor dejlig nem at åbne. Men man savner en gode klassiske prop. Syntes det virker “billigere” med skruelåg.

Selvom det nu er sæson for forkølelser og næsen er begyndt at blive en smule medtaget, så fornemmer man tung duft af svesker og blåbær. Den dufter kraftig, så spændende at se hvordan den smager. Men først også et kig på farven og gardinerne.

Farven er en flot dyb rød, som nærmest er uigennemsigtig. Dette understreger den kraftige duft, som sætter forventninger op til en kraftig smag. Gardiner hænger kort varigt på glasset, men ruller langsomt og cremet ned langs glasset uden løbere.

Men nu til smagen. Man fornemmer med samme at der en smag af de mørke bær. Så som solbær og blåbær. Men også en interessant smag af mørk chokolade træder frem efter kort tid. Dette glider langsomt over i en fornuftig eftersmag, som krydres af en pæn garvesyre. Garvesyren fremstår fint afdæmpet. Den er ikke skarp som andre unge vine i denne prisklasse tit byder på. Men den forsvinder tilgengæld også hurtigt igen, hvor efter der hænger en smag de mørkefrugter tilbage.

Det er ikke en sød rødvin, men også langt fra tør. Den virker måske mere en lille smule hen imod det sure hjørne.  Men på den gode måde.

Det er en vin som udfordrer en på smags nuancerne. Den fåes også i en Reserve variant, som kun koster ca. 20 kr. ekstra. Den vil jeg helt sikkert også prøve en lejlighed. Denne flaske har givet mig en positiv oplevelse, og passede fint dagens dejlige ret.

Der er masser at finde om den på nettet. Kig forbi disse sider og læs andres oplevelser med vinen:

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.